+36 30 935 35 59

cghungary@gmail.com

Üzemi konyha takarítás

Üzemi konyha takarítás a belvárosban

Üzemi konyha takarítás minden vendéglátó ipari egységnek hatalmas fejtörést okozhat hisz itt élelmiszerrel dolgoznak, ezáltal makulátlannak kell lennie mindennek, arról nem is beszélve, hogy az ott dolgozok számára is kellemesebb egy olyan közegben dolgozni ami zsír és baktérium mentes.

Üzemi konyhánál egy váratlan ÁNTSZ ellenőrzés során az ellenőrök mindent szemrevételeznek, bevizsgálnak és értékelnek, ez elkerülhetetlen, de az nem hogy üzemi konyháját precízen kitakarítsuk. Gondoljon csak bele, egy takarítás még mindig olcsóbb mintha megbüntetnék.


Üzemi konyha takarítás

Üzemi konyha takarítás :


Éttermek, bisztró takarítás: nézzük meg hogy mit is csinálunk amikor üzemi vagy éttermi konyhát takarítunk?

  • fertőtlenítés és speciális zsíroldás mindenre kiterjedően.
  •  csövek, lámpatestek tisztítása és felületkezelése.
  • pókhálótalanítás
  • klíma tisztítása
  • kapcsolók, lámpák, zsírtalanítása, vegyszeres tisztítása
  • pára elszívók, Fritőzök, tűzhelyek, sütők külső-belső zsírtalanítása és  felületkezelése.
  • munkapultok tisztítása és felületkezelése.
  • csempék zsírtalanítása.
  • felseprés
  • asztalok vegyszeres tisztítása
  • székek és széklábak vegyszeres tisztítása
  • lépcsők és korlátok zsírtalanítása, felmosása
  • vizesblokkok, csapok vízkőtelenítése, fertőtlenítése, felmosása
  • mosogató és egyéb helyiségek (húsos, zöldséges) szakszerű takarítása és felületkezelése.
  • hűtőszekrények, fagyasztóládák és egyéb konyhai berendezések tisztítása.
  • ajtók, ablakok és kereteinek tisztítása.
  • padozat gépi tisztítása, vegyszeres felmosása.

Üzemi konyha Takarítás során csakis speciális konyhai tisztítószereket használunk, különösen nagy figyelmet fordítva arra, hogy a zsíroldó ne marja szét a nemesfémek és egyéb berendezések felületeit.

Üzemi konyha takarítás egy bisztróban:

Éttermi konyhák takarítása igazi kihívás lehet mind az üzemeltetőnek, mind a dolgozóknak, általában több céget kipróbálnak mire egy megfelelő csapat takarítási módszere, az általuk használt tisztítószerek beválnak.

Konyhák éttermek, bisztrók takarítása nagy felelősség, ahol több embernek főznek, ahol több ember étkezik, ott maximálisan oda kell figyelni a tisztaságra, a mondhatni steril környezet megteremtésére. Hisz mind a készétellel, mind az étel alapanyagokkal kifejezetten óvatosan és tiszta körülmények között lehet dolgozni

Üzemi konyha takarítás, Étterem takarítás:

Az éttermek forgalmas helyek, ahol sok ember fordul meg nap, mint nap, így különösen nagy hangsúlyt kell fordítani a tisztaságra és higiéniára.
Az alkalmazottaknak muszáj a vendégek maximális elégedettségére koncentrálni, amihez hozzátartozik a tiszta és kellemes környezet.
Az éttermek takarítása során nagy hangsúlyt kell fektetnünk a konyhai területek fertőtlenítő tisztán tartására.
Az étterem vendégterében az általános takarítási-tisztítási feladatok elvégzését egyedi igényekkel kiegészítve is végezzük, környezetkímélő, nanotechnológiás szereket alkalmazva.

Üzemi konyha takarítása, tisztítása :

Üzemi konyhák teljeskörű tisztítása konyhahigiénia:

Az üzemi és éttermi konyhák takarítása nagy felelősség, ahol több embernek főznek, ahol több ember étkezik, ott maximálisan oda kell figyelni a tisztaságra, a mondhatni steril környezet megteremtésére. Hisz mind a kész étellel, mind az étel alapanyagokkal kifejezetten óvatosan és tiszta körülmények között lehet dolgozni.
Az üzemi és éttermi konyhák takarítása olyan speciális gépekkel történik, aminek nyomán maximálisan tiszta környezetet teremtünk.
Az ÁNTSZ által bevizsgált egy, illetve többfázisú zsíroldó hatású,  valamint vízkőmentesítő környezetkímélő, nanotechnológiás szereket alkalmazva, egészségügyi kiskönyvvel rendelkező munkavállalók biztosítják a HACCP konyha higiéniára vonatkozó előírásainak betartását.

Fertőtlenítő nagytakarítás:

A terület takarítása a következő feladatokból állhat össze:

• Konyhai területek, és egyéb funkcionális helyiségek, közlekedők tisztántartása

• Raktár, konyha, mosogató, falak zsírtalanítása

• Sütő, főző egységek zsírtalanítása

• Hús és gyorsan romló alapanyagok tároló helyiségeinek fertőtlenítő tisztán tartása

• A mosogatás állagmegóvó és fertőtlenítő elvégzésére, a mellékhelyiségek folyamatos tisztántartása

Étterem, konyha napi takarítása, konyhai légtechnika előírásnak megfelelő takarítása, szellőzőrendszer tisztítása

• Ablaktisztítás

Alapkövetelményünk az időben kivitelezett, igényes, hibátlan első osztályú munkavégzés.
A tisztítandó helyszín felmérése után javaslatot teszünk a legoptimálisabb tisztítási megoldásra.

Sajnos nagyon sok esetben a az éttermek és az üzemi konyhán dolgozók elhanyagolják a napi teljeskörű alapos mindenre kiterjedő takarítás és már csak akkor kérnek egy alapos teljeskörű takarítást, zsíroldást mikor már szinte kritikus állapotok uralkodnak szinte minden területen.

Érdemes lenne ezekre rendszeresen odafigyelni . Amennyiben erre nincs lehetőségük havonta vegyék igénybe egy takarító cég segítségét, hisz a tisztaság és a higiénia minden szinten szinte alapkövetelmény. Sokkal olcsóbb és hatékonyabb lenne ha ezeket a takarítási feladatokat nem hanyagolnák el és akár a napi takarítási feladatokba beiktatnák az alaposabb mindenre kiterjedő zsírtalanítást, fertőtlenítést egyaránt.