Klíma tisztítás

Miért fontos a klíma tisztítása?


Miközben hűt a légkondicionáló, a beltéri egységének belseje folyamatosan nedvesedik, hiszen a gép működése során lecsapódik a levegő páratartalma. Sajnos ez a nedves közeg kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, és gombák elszaporodásának.

A baktériumok és gombák miatt erőteljes szagot is áraszthatnak a klímák – ami viszont rosszabb, hogy takarítás hiányában akár súlyos léguti megbetegedéseket is terjeszthetnek a készülékek. Könnyen belátható, hogy egy alapos takarítás nem csak a klíma egészségének tesz jót, hanem a sajátunknak is.

A klímák kültéri egységének tisztításáról sem szabad megfeledkezni, mivel az ugyanolyan fontos szerepet tölt be a hűtési folyamatban. Ráadásul a kültéri egység az utcai, jóval szennyezettebb levegőt keringtet, ezért sokkal könnyebben és gyorsabban elkoszolódik, mint a beltéri egység. 

A légkondicionáló berendezés páragazdag közegében jól tenyésznek a különböző kórokozók, amelyek léguti fertőzéseket okozhatnak, emellett a készülék könnyen el is tömődhet, mert megállhatnak benne az átmozgatott levegőben szálló finom por és egyéb szilárd anyagok.

Miért fontos a klíma tisztítás ? Miért kell évente minimum egyszeri, de akár többszöri a klíma mosása, tisztítása?

Sokan gondolják úgy, a klíma tisztítása nem fontos, hiszen nem használják annyit, felesleges pénzkidobás vagy majd én megcsinálom, hisz ez nem nagy ördöngösség.

A klíma készülék használatakor akár hűtésen vagy fűtésen használjuk. Ezért elengedhetetlen a klíma tisztítást az évente minimum egy-kétszeri, de nem ritka a három-ötszöri karbantartás sem. 

Sokszor elég egy lakás felújítás, egy közelben lévő építkezés, egy forgalmas út, de akár a házi állataink is rengeteg port tudnak generálni. Ez már magában elég, hogy klíma tisztítást kérjünk. Már egy alacsony vagy közép kategóriás készülék is rendkívül nagy hatékonysággal, nagy mennyiségű port képes megszűrni, ezt a szűrőiben gyűjtve a készülék teljesítményét, de akár a működését is gyengíti, ezzel az áramfelvételt is jelentősen megnövelheti. 

A magasabb kategóriás készülékeknél, már saját hibakóddal vagy üzemóra számlálóval jelzi a készülék, hogy a karbantartásra szorul, a tisztítás rendszeressé válik.  Így érzékeljük, hogy a szűrő milyen gyorsan koszos, poros lesz, valójában ez határozza meg az évenkénti karbantartások számát. 

Miért kérjünk mégis a szakember segítségét a klíma tisztításhoz?


A fent leírt folyamatsor viszonylag egyszerűnek tűnik, viszont vannak érvek a szakember által végzett takarítás mellett is.

A tisztítás mellett szükség van a gép paramétereinek, valamint nyomásértékeinek ellenőrzésére is, amit a szerelők nyomásmérő műszerekkel, valamint hőmérővel végeznek. A klíma szakszerű karbantartása nélkül elvész a gyártói garancia. A gyártók általában kötelezővé teszik az évenkénti legalább kétszeri karbantartást, amit a garancialevélen vezetnek.

A tapasztalt szakember fel tudja mérni a berendezés műszaki állapotát illetve az elkoszolódás mértékét, így el tudja dönteni, hogy elégséges-e a berendezés vegyszeres fertőtlenítése és a szűrők tisztítása, vagy szükséges nagyobb beavatkozás. 

Milyen gyakran érdemes a klíma tisztítást elvégeztetni?


A karbantartás gyakoriságát a gyártók rendszerint évi két alkalommal javasolják, vagy ha a garanciáról van szó, elő is írják.

A készülékek karbantartását és tisztítását célszerű minden klímaszezon előtt vagy pedig közvetlenül utána elvégezni. A szezon előtti tisztítás nagy előnye, hogy a nyár beköszöntével nem kell várnunk a szerelőre, illetve a szezon alatt a klímás szakemberek és szervizek túlterheltsége miatti sorban állást is megússzuk.

Milyen baktérium jelenik meg ha nem tartjuk karban készülékeinket?

A legionella mindenhol megjelenik, ahol pangó meleg víz található, de csak víz permet formájában lehet(!) halálos. Védekezni mindenképp szükséges ellene, de szerencsére ez egyszerűbb, mint azt sokan gondolnák.

A legionella baktérium a tudomány jelenlegi állása szerint nem terjed emberről-emberre és dacára annak, hogy a háztartási melegvíz-rendszerek közel 90 százalékában megtalálható, nem jelent veszélyt mindenkire.

A légiós betegséget a levegőbe porlasztott vízcseppek okozzák, a legionella baktérium így tud a tüdőbe jutni. Egyéb formában nem jelent veszélyt az emberre, de a fertőzött permetet belélegezve a baktérium egészen a léghólyagocskákig jut el, és ott atípusos tüdőgyulladást okozhat.

A betegség terjedésének sajátossága miatt különösen veszélyesek ilyen szempontból a szökőkutak, pezsgőfürdők, az akvárium és a kerti locsoló. Természetesen ide kell sorolnunk a nem megfelelően karbantartott klíma- és párásító berendezéseket is. Legionella fertőzés

A legionella baktérium nem csupán a tüdőgyulladás miatt veszélyes az emberi egészségre. Maga a légiós betegség „csupán” kellemetlen tünetekkel jár, az esetek döntő többségében gyors lefolyású. Általában az enyhébb tünetek (láz, fejfájás, végtagfájdalom) spontán rendeződnek, mondhatni „átszaladnak” a betegen.

Az enyhébb megbetegedést a fentiek miatt nagyon nehéz felismerni. Ennél súlyosabb változata, amikor nemcsak tüdőgyulladástól szenved a beteg, de a súlyos megbetegedés mellé tudatzavar, hasmenés, száraz köhögés és nehéz légzés is társul.

legionella baktérium

KLÍMATISZTÍTÁS – KLÍMA MOSÁS

Akció! Most csak 20000 Ft ! 24000 Ft helyett!

Normál működtetés mellett évi egyszer, hűtés és fűtés funkciót használva évi kétszer tanácsolt a klíma tisztítása.

Mi nem csak fújkálunk, mi magasnyomású géppel tisztítunk

Megszabadul a kellemetlen szagoktól

Biztonságban tudhatja magát a fertőzésekkel szemben

Klíma Mosás: 24000 Ft helyett 200000 Ft

-teljes körű klímamosás /mosózsákkal/

-beltéri egység szétszerelése

-teljes burkolat tisztítás

-fertőtlenítés

-műanyag burkolatok tisztítása

-üzemi ellenőrzés

-kültéri egység tisztítása, mosása +3000ft

Kültéri egység tisztítását csak biztonságosan megközelíthető helyen és magasságban vállaljuk!

Klíma Tisztítás: 16000 Ft

-szűrők és burkolatok tisztítása-

-hőcserélő fertőtlenítése

-betáp és vezetékek ellenőrzése

-üzemi ellenőrzés

Rendeljen klíma tisztítást/mosást lakás takarítása mellé és + kedvezmény adunk a szolgáltatásból !

Kiszállási díjak

Munkanapokon munkaidőben Budapest területén belül 8.00 – 19.00 óra között és minimum 23000 Ft megrendelés esetén: Ingyenes! Parkolás:3000Ft

Munkanapokon munkaidőn kívül, hétvégén és ünnepnapokon valamint 23000 Ft megrendelés alatt Budapest területén belül 15.000 Ft

Pest megyében Budapest területén kívül 13.000 Ft + üzemanyagköltség

Áraink az áfát nem tartalmazzák!!