Hidegködképzéses fertőtlenítés nanosept fertőtlenítőszerrel, ezüst kolloiddal

.

Clean and GO Kft Ködgenerátoros fertőtlenítési technológia

​A ködgenerátoros fertőtlenítés, hidegködös eljárás lényege, hogy a fertőtlenítőszerből egy úgynevezett ködgenerátor segítségével 10-230 mikron méretű cseppeket állítunk elő a fertőtlenítőszer oldatából. Az 50 mikron alatti fertőtlenítőszer-részecskék tartósan képesek lebegni, ezáltal biztosítják, hogy a zárt térben lévő tárgyakat, felületeket egyenletesen, vékony rétegben befedjék.

A kórokozók folyamatos mutációja miatt a világszerte komoly problémákkal állunk szemben, de ködgenerátoros fertőtlenítési szolgáltatásaink során egy olyan, 21. századi, nanotechnológiai terméket alkalmazunk, mely számos kihívásra megoldást jelent. A hagyományos fertőtlenítési technológiák alapja, hogy vegyi úton, mérgező gázokkal, vagy valamilyen sugárzás (pl. UV fény) segítségével semlegesítjük a nem kívánatos baktériumokat, vírusokat, gombákat. Ezek esetében a fertőtlenítést követően szinte azonnal megkezdődik a visszafertőződés. A legújabb fejlesztésű, nanotechnológiai termékkörbe tartozó ködgenerátoros technológiánk segítségével a fertőtlenített felület minimum 10 napig tökéletesen steril, csíramentes marad, majd a láthatatlan felület-bevonat ezt követően is lecsökkenti a lehetőséget a felület újra fertőződésére.

A nanotisztítás két fő lépésből áll:

A diffúzió során a Nanosept fertőtlenítő szer hidrogén-peroxid és ezüstrészecske tartalma köddé alakul, a köd szétterjed a zárt térben, és elkezdi kifejteni a hatását a helyiségben található felületeken található mikroorganizmusokon.A behatási idő során a képződött köd reakcióba lép a felületeken található mikroorganizmusokkal, amelynek hatására a kórokozók elpusztulnak. Az ezüst részecskéknek köszönhetően az antimikrobiális hatás spektruma szélesebb és tartósabb, mintha csak hidrogén-peroxid lenne jelen önmagában.

Nanosept fertőtlenítőszerrel, ködgenerátoros fertőtlenítéssel történő fertőtlenítés fő előnyei:

A ködgenerátoros ködképző gép erőteljes légáramlatot biztosít a helyiségben, a nano tisztítás során apró cseppekre porlasztja a fertőtlenítőszert és tartósan lebegő állapotban tartja a képzett cseppeket. Mindez lehetővé teszi, hogy a fertőtlenítőszer-cseppek gyakorlatilag mindenhova eljussanak és a tökéletesen befedjék a felületet, a lehető legjobb fedést biztosítva a kezelendő felületeken. Az előállított permetet a gép egy műanyag fúvókán keresztül egyenletes, vékony rétegben szétoszlatja. Az apró cseppek így a nehezen hozzáférhető résekbe és sarkokba is eljutnak, a ködgenerátoros fertőtlenítés minden hagyományos fertőtlenítő eljárásnál alaposabb és hatékonyabb eredményt biztosít. A ködképzésese fertőtlenítés jóval hatékonyabb és hosszabb távú, mint az ózonnal vagy UV-fénnyel végezhető eljárásokhoz. A felületeken képződött ezüst-bevonat időben kiterjesztett védelmet biztosít, így a felületek tartósabban is megvédhetőek a rájuk kerülő kórokozóktól.

Munkavédelmi szempontból is fontos megjegyezni, hogy a hidrogén- peroxid bomlása során emberi egészségre káros anyagok nem keletkeznekA különböző felületeket – a klórtartalmú anyagokkal ellentétben – nem roncsolja.

Ahogyan ismeretes, a koronavírus az influenzához hasonlóan cseppfertőzéssel terjed, és számos cikk közlése szerint úgy is fertőzést okozhat, ha az ember a cseppekkel szennyezett tárgyak érintését követően a szeméhez, orrához vagy szájához nyúl. Jelenlegi információink szerint a terjedés gyorsaságának egyik legfontosabb oka, hogy átlagosan 4-10 nap telik el a megfertőződés és a tünetek jelentkezése között. Egyértelmű tehát, hogy egy tartósan a felületen maradó fertőtlenítőszernek óriási szerepe lehet a járvány lelassításában.

A NanoSept a megfelelő eszközzel fertőtlenítőszeres köddé is alakítható, ami által zárt helyiségekben is rendkívül hatékonyan eloszlatható. És bár másfajta mikroszkopikus fémrészecskék felhasználásával gyártott innováció is elérhető már napjainkban, az ezüsttartalmú szerek azok, amelyekről olyan átfogó tanulmányt készített az Európa Tanács SCENIHR Bizottsága, amely nem mutatott ki velük kapcsolatban egészségkárosító hatást. Rendelkezésünkre áll tehát, és folyamatosan elérhető egy olyan, hazai gyártású, klórmentes, számos módon tesztelt fertőtlenítőszer, mely jelentős segítséget nyújthat a COVID-19 elleni küzdelemben a ködgenerátoros fertőtlenítés.

Reméljük, hogy a szer széleskörű alkalmazása mihamarabb megindulhat, hozzájárulva a járvány terjedésének lassításához. Minden szakértő egyetért abban, hogy a COVID-19 elleni küzdelemben a fertőtlenítésnek kulcsszerepe van. Rendkívül fontos a kézfertőtlenítés és személyes óvintézkedések megtétele, de a felületek – lehetőség szerinti minél tartósabb – védelmének ugyanilyen alapvető a jelentősége. Legyen szó egészségügyi kezelőfelületekről, várótermekről, vagy egyszerűen a közösség által gyakran érintett tárgyakról (például jármű kapaszkodókról, közterületen lévő műtárgyakról), minden olyan felület fertőtlenítése kulcsfontosságú, mellyel elkerülhetetlenül sok ember kerül a mai napig folyamatosan kontaktusba. Léteznek ma már olyan megoldások, amelyek az egyszerű, pillanatnyi fertőtlenítésen túl hosszantartó hatást érnek el. Olyan innovatív anyagok, amelyek a kisméretű fémrészecskék felhasználásának köszönhetően rendkívüli hatékonysággal képesek felvenni a harcot az olyan agresszív vírusok ellen is, mint a COVID-19.

Hatása több hétig tart!

Hidegködképzéses fertőtlenítés más hosszantartó fertőtlenítő szerrel

Társaságunk egyik főtevékenysége a helyiségek fertőtlenítés, melyet magas színvonalon korszerű Ködösítési technológiával végez. Az eljárás nem csak a helyiségben lévő baktériumokat, gombákat és vírusokat öli meg, hanem ezzel együtt szagtalanít is. Ezért ez az eljárás nem csak ipari szegmensekben állja meg a helyét, hanem a hotel szobák helyiségeinek fertőtlenítésére, atkátlanítására is alkalmazható.

Mit érdemes tudni a Ködösítési eljárásról a helyiség fertőtlenítésénél?

A fertőtlenítés célja: berendezések, burkolatok felületeinek, illetve a levegő olyan állapotba való hozatala, hogy az azokkal érintkezve emberi egészségre, illetve az előállított termékek, élelmiszerek a számukra előírt higiéniai követelményeknek megfeleljenek, hogy elkerüljük a mikrobiológiai romlást, kórokozókkal való fertőzést. A helyiség fertőtlenítést igény szerint havonta, negyedévente, illetve féléves időszakonként ajánlott elvégezni az adott területen, vagy olyan esetekben, amikor rendkívüli szükségét érzi.

Milyen lépései vannak a Ködösítési eljárásnak a ködgenerátoros fertőtlenítésnek?

Előtisztítás: durva szennyeződések eltávolítása (ügyfél feladata).
Előkészítés: a kezelt helyiségekből az élelmiszereket ki kell pakolni, vagy légmentesen le kell zárni. Dolgozók a kezelés ideje alatt nem tartózkodhatnak a helyiségben. Légkezelő berendezések leállítása (ügyfél feladata).
Ködösítés: a speciális fertőtlenítőszer ködösítése speciális gépekkel. A helyiség fertőtlenítés során olyan magas minőségű fertőtlenítő szereket alkalmazunk, melyeknek nincs anyagkárosító hatása.
Szellőztetés (ügyfél feladata).

A helyiség fertőtlenítés után, hogy bizonyosságot szerezünk a fertőtlenítés hatékonyságáról, igény szerint mikrobiológiai mintavételt tudunk biztosítunk. Ezzel biztosítva partnereinket a munkák és szolgáltatásunk hatékonyságáról és magas színvonaláról.

Alkalmazási területek:

 • Légtér fertőtlenítés
 • Létesítmény fertőtlenítés
 • Raktár fertőtlenítés
 • Közintézmény fertőtlenítés
 • Hűtőház fertőtlenítés
 • Csarnok fertőtlenítés
 • Állattartó telep fertőtlenítés
 • Kamion fertőtlenítés
 • Élelmiszeripari üzem fertőtlenítés
 • Tisztatér fertőtlenítés
 • Iroda fertőtlenítés Stb.

Árak

30nm-ig: 21500-25500ft Ft + ÁFA
70nm-ig: 31500-35500ft Ft + ÁFA
100nm-ig: 36500-42500 Ft + ÁFA
150nm-ig: 46500-52500 Ft + ÁFA
250nm-ig: 56500-64500ft Ft + ÁFA

Áraink tájékoztató jellegűek!

Az eljárás nem csak a helyiségben lévő baktériumokat, gombákat és vírusokat öli meg, hanem ezzel együtt szagtalanít is. Ezért ez az eljárás nem csak ipari szegmensekben állja meg a helyét, hanem a hotel szobák helyiségeinek fertőtlenítésére, atkátlanítására is alkalmazható.
Ködgenerátoros fertőtlenítés Nanosept fertőtlenítőszerrel