Ózonos fertőtlenítés

Ózonos fertőtlenítés minden területen

Ózonos fertőtlenítés- tisztítás Budapesten és környékén nagy teljesítményű gépekkel. A kezelés a tér minden részébe eljut, így 100% hatékonyságot ígér. Segítségével rövid idő alatt tudjuk fertőtleníteni és szagtalanítani a területet, szakembereink mindenről gondoskodnak, Önnek egyedül annyi dolga van, hogy felkeressen minket.

ózonos fertőtlenítés

Mikor ajánljuk az ózonos fertőtlenítést?


 • Járványidőszakban:
  Aktív járványhelyzet esetén érdemes fokozottabban figyelni a rendszeres és alapos fertőtlenítésre otthonunkban és a munkahelyen, irodai környezetben egyaránt. Főleg akkor, ha több ember is egy térben tartózkodik rendszeresen, hosszabb ideig. Az üzletekben elérhető kézi fertőtlenítőszerek azonban kis hatótávval bírnak, nem alkalmasak minden felület fertőtlenítésére és nem tudnak lefedni nagyobb területet.

  Az ózonos eljárás segítségével gyorsan és hatékonyan elvégezhetjük nagyobb helyiségek fertőtlenítését is. Ráadásul teljesen vegyszermentes és biztonságos megoldás.
 • Költözéskor:
  Ha új lakásba, családi házba vagy esetleg irodába költözünk, akkor érdemes egy alaposabb fertőtlenítést végezni, amellyel sterilizálhatjuk az új környezetet.

Ózongenerátor, ózontisztító gép - Clean and Go Kft - Saját gépeink
Ózongenerátor, ózontisztító gép – Clean and Go Kft – Saját gépeink
 • Új családtag érkezésekor:
  Egy kisbaba számára különösen fontos, hogy biztonságos környezetet teremtsünk. Otthonunk tisztán tartása mellett az ózonos fertőtlenítő eljárással teljesen steril körülményeket biztosíthatunk az újszülött családtag érkezéséhez.
 • Lakásban tartott háziállatok esetén:
  Ha kis kedvenceinkkkel egy fedél alatt élünk, akkor még gondos odafigyelés mellett is kialakulhatnak kellemetlen szagok. Főleg ha éppen valamilyen betegségen esik át házi kedvencünk, javasolt egy alapos fertőtlenítés és szagtalanítás. Erre remek megoldást ad az ózonos eljárás.
 • Kellemetlen szagok eltüntetése céljából:
  Például a lakásban történő dohányzás következtében kialakult dohányszag nagyon nehezen tüntethető el, a szellőztetés nem segít. De igaz ez a tűzesetből eredő füsttel szennyezett helyiségekben is és egyéb esetekben. Az ózonos fertőtlenítés a teljes légtérben és az ingatlanban elhelyezett bútorok felületein is megszünteti a kellemetlen szagokat.
 • Tartós betegség, allergia esetén:
  Elkerülhetetlen a rendszeres fertőtlenítés otthonunkban allergia, vagy bármilyen tartósabban fennálló légúti betegség miatt. Az üzletekben kapható szerek azonban nem hatékonyak nagyobb területeken és különböző felületeken. Ár/érték arányban kiemelkedik közülük az ózonos fertőtlenítő eljárás.

Ózongenerátoros fertőtlenítés cégeknek és magánszemélyeknek.

 • behatási idő, ugyanis ez minden helyiség esetében más és más érték. Mivel az ózon saját magával is reakcióba lép, ha oxidálható anyagokkal érintkezik, a bomlás már alacsony hőmérsékleten is rendkívül gyorsan végbe mehet. Ha állandó koncentrációt szeretnénk tartani a szükséges behatási ideig, akkor nem csak mérnünk kell időközönként, hanem újra és újra ózont generálni a „fogyás” mértékével egyenlő arányban. Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor „túl kell töltenünk” a teret ózonnal, hogy a fogyás ellenére is biztosan elegendő ózonkoncentrációnk legyen.Talán emlékszünk még kémiatanárunk szavaira: „a gázok kitöltik a rendelkezésükre álló teret”, azaz egyenletesen eloszlanak a térben – de csak bizonyos idő elteltével. Az ózontermelés közben a generátor közelében az ózonkoncentráció jóval meghaladja azt az értéket, amit a teljes helyiségre ajánlanak, még akkor is, ha egy ventilátor segíti az elkeveredést. Egy nagyobb helyiségben akár 1 órán át is üzemel a készülék. A fenti videón is jól látszik, hogy magas koncentráció esetén milyen károsító hatással bír az ózon. Ez természetesen alacsonyabb koncentráción sincs másképp, csak időben tart tovább, azaz az alacsony koncentráció is károsítja berendezési tárgyainkat, csak később fogjuk tapasztalni a hatást.

Mennyire veszélyes? Amennyire a kezelő nem tartja be és nem megfelelően alkalmazza a használati utasításokat.

Az ózongenerátor veszélyes, vagy az ózon gáz?

Mindkettő.

Az ózongenerátor veszélye

Az ózongenerátor veszélyei csak akkor állnak fenn, ha az Európában alapvetőnek számító érintésvédelmi szabványokat nem teljesíti, illetve ha teljesítménye messze elmarad a névleges teljesítményétől.

Utóbbi esetben Ön jóhiszeműen elvégzi az előírt kezelést, eközben a hiányzó teljesítmény miatt nem jön létre a fertőtlenítő hatáshoz elengedhetetlen minimális ózon koncentráció, de Ön erről nem tud…

Amikor banális érintésvédelmi problémák vannak, akkor Ön egy hamis, vagy nagyon satnya minőségű, Európában egyáltalán nem forgalomba hozható készüléket vásárolt.
Ilyenkor a legváratlanabb pillanatban történhet elektromos zárlat, és az azzal járó áramütés, magas hőmérséklet, égés, füst, és egyéb járulékos károk.
Ha ilyen készüléket vett, ne kapcsolja be – és nem azért amit az egyik technikus kollégánk mondott: vagy ózon jön belőle vagy füst – hanem mert az áramütés „olyan mint a medve” (a medve megöl).

A készüléket szerezze be megbízható gyártótól, mert mint minden elektromos berendezés, az ózongenerátor is, ha azt a vonatkozó szabványok betartásával gyártották, biztonságos csak akkor lesz.

De bármilyen egyéb esetben is ajánlott a módszer alkalmazása, ha gyors és hatékony megoldást keres teljes körű fertőtlenítésre és szagtalanításra.

Szólj hozzá!