Ózonos fertőtlenítés akár 1 órán belül

Ózonos fertőtlenítés, klíma fertőtlenítés
Ózonos fertőtlenítés

Ózonos fertőtlenítés amivel akár 1 órán belül friss levegőt érünk el. Az egészséges friss levegő mindenki számára fontos ezért a lakások teljes fertőtlenítésének az igénye hívta életre az ózonos fertőtlenítést, mely eljárást hazánkban az elsők között végezzük ügyfeleink legnagyobb elégedettségére.


A makacs, kellemetlen szagok teljes megszüntetése környezetbarát ózontechnológiával történik. Az ózon gáz halmazállapotú, így egyidőben fertőtleníthető vele a lakás légtere és minden berendezése is. Könnyedén behatol a kárpitokba, szőnyegekbe, ágymatracba, ágyneműbe és minden nehezen hozzáférhető helyen ki tudja fejteni fertőtlenítő hatását. Megsemmisíti a baktériumokat, vírusokat, penészgomba-spórákat, bogarakat, hangyákat, csótányokat poratkákat és az allergiát okozó poratka ürüléket is.

Semlegesíti a dohányfüstöt és egyéb kellemetlen szagokat, friss és egészséges teret hagy maga után. Az ózonos fertőtlenítő eljárásunk maximálisan környezet- és családbarát. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes friss tavaszi eső illatot.

Ózongenerátor működési elve

Mérgező ózongáz elpusztít minden ismert baktérium és vírus fajtát, legyen az felületeken található szalmonella baktérium, a klímaberendezésben gyakran előforduló legionella baktérium, esetleg az influenza vírus vagy a koronavírus. A hagyományos ózonos légtisztító berendezések után a mérgező ózon a helyiségben maradva mérgezi a bentlévőket. Az általunk használt bio eljárás a fertőtlenítésre használt ózont a folyamat végén visszaalakítja oxigénné.

Az ózongáz fertőtlenítésre használt koncentrációban mérgező hatású, ezért a kezelés alatt senki sem tartózkodhat a lakásban. A növényeket és állatokat is el kell távolítania erre az időre. A kezelés végeztével alaposan kiszellőztetve, biztonságosan adjuk át a lakást.

Az ózon rövid idő alatt tiszta oxigénné bomlik, ezért az ózonos fertőtlenítéssel semmi veszélyes anyag nem marad a kezelt területen!

Az ózongenerátor vegyszermentes, ózongáz termelésével tudja fertőtleníteni és szagtalanítani épületek belső terét. Nem helyettesíti a takarítást, portörlést, ezért a nagyobb komfortérzet érdekében célszerű egy alaposabb nagytakarítást végezni előtte a lakásban!
Helységek kezelésének hossza max. 1-5 óra szellőztetéssel egybekötve.

Már egyetlen kezeléssel higiénikussá tesszük otthonát a legmodernebb fertőtlenítő technológiával, mely az ÓZON rendkívüli fertőtlenítő hatását alkalmazza. Az ózonfriss lakásfertőtlenítő eljárás rövid idő alatt elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, atkákat, semlegesíti a polleneket és más allergiát okozó részecskéket, megszünteti a füst-, cigaretta szagot és minden más kellemetlen szagot.

Az ózonos lakásfertőtlenítés biztonságos környezetet teremt. A fertőtlenítés 99,99 %-os hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat valamint a kezelés során az allergia bizonyos típusaiért felelős gombák is elpusztulnak és a helyiségekben található poratkák száma is jelentősen csökken.

Az ózonos lakásfertőtlenítés különösen ajánlott légúti megbetegedéssel, allergiával élőknek, dohányzást elhagyóknak, betegségből lábadozóknak, műtéti beavatkozás után lévőknek vagy fertőzéses időszakban megelőzés vagy utókezelés céljából. 

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ ÓZONOS FERTŐTLENÍTÉS LAKÁSBAN?

A fertőtlenítő eljárások közül az egyik leghatékonyabb eljárás az ózontechnológiás. A hatékonysága viszont nagyban függ az alkalmazott gépektől és a helyiségek környezeti tényezőjétől. Az eljárás megkezdése előtt minden esetben ellenőrizzük a fertőtlenítendő helyiséget. A műszeres mérések után az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz nagy teljesítményű mobil ózongenerátorokat helyezünk el a helyiségben, ami a helyiség paramétereinek megfelelően elvégzi a fertőtlenítést. A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 60-240 percet vehet igénybe.

MIÉRT AZ ÓZON AZ EGYIK LEGHATÉKONYABB LAKÁSFERTŐTLENÍTŐ ELJÁRÁS?

Az ózon – megfelelően alkalmazva – az egyik legerősebb fertőtlenítőszer a világon. Alkalmazása egy természetes folyamaton az aktív oxigén erején alapul. A baktériumok vírusok nem képesek védekező mechanizmust kialakítani ellene, ezért széles körben használható mikroorganizmusok ellen.

Az ózonos lakásfertőtlenítés során nem használunk vegyszert, mégis az egyik leghatékonyabb ellenszere a kórokozóknak, penészgombáknak. Ezt számos tudományos kutatás és orvosi publikáció is alátámasztja. A lakásfertőtlenítés egyszerű, rövid ideig tart nem igényel különösebb előkészületet.

Eredménye egy garantáltan kórokozómentes környezet, ami elengedhetetlen betegségből lábadozóknak, műtét után lévőknek, vagy csak a betegségek megelőzéséhez.

Ózongenerátoros fertőtlenítés cégeknek és magánszemélyeknek.

MIÉRT FONTOS A MEGFELELŐ ÓZONGENERÁTOR HASZNÁLATA?

A ózontechnológiás fertőtlenítésnél fontos a megfelelő ózonkoncentráció elérése és annak adott ideig való fenntartása a kezelés hatékonysága miatt. Az ózon egy gyors felezőidővel rendelkező gáz ezért megfelelő teljesítményű gépek nélkül nehéz előállítani a fertőtlenítéshez szükséges ózonkoncentrációt. Számos hazánkban használt készülék nem tudja azokat a paramétereket ezért teljesen alkalmatlan, bármilyen fertőtlenítő kezelés elvégzésére. Az ózonnak már minimális koncentrációban is érezhető a szaga, de az nem jelenti azt, hogy a koncentrációja is megfelelő a fertőtlenítéshez.

MIÉRT FONTOS A KEZELÉS ALATT A MÉRŐMŰSZER HASZNÁLATA?

A ózontechnológiás fertőtlenítés szemmel nem látható eredménnyel jár, ezért a megfelelő műszerezettség nélkül megállapíthatatlan, hogy a kezelés hatékony volt-e.

A másik fontos dolog, hogy műszerezettség nélkül az sem állapítható meg biztonsággal, hogy a kezelés végén a helyiségekben mekkora ózonkoncentráció maradt. Vannak akik azt mondják, hogy a kezelés után szellőztetnek pár percet és nyugodtan használatba vehetőek a helyiségek. Sajnos ez nem állja meg a helyét, sőt téves információ ami miatt akár súlyos egészségkárosodást is elszenvedhet az aki bemegy a kezelt területre.

Sokan elfelejtik, vagy nem foglalkoznak azzal, hogy az ózon egy mérgező gáz ami nem megfelelően használva mérgezést okozhat. Mérőműszerek nélkül ózontechnológiás fertőtlenítés végezni olyan mint a szerencsejáték, rendkívül kevés az esély a sikerre.

Szólj hozzá!