Ózonos autóklíma tisztítás

Ózonos autóklíma tisztítás

Az ózonos autó klíma tisztítás Budapest körzetében nálunk is elérhető.
Az ózonos klímatisztítás egy modern technológiát képviselő eljárás, amelynek nagy előnye, hogy semmilyen vegyszert nem használunk a művelet során. Így nem kell tartanod az esetlegesen visszamaradó vegyszermaradványok káros hatásaitól, mint például a toxikus mellékhatások vagy az allergia. Ráadásul a klímarendszert sem kell megbontani, az ózonos autóklímatisztítás mégis tökéletesen eltünteti a szennyeződéseket és fertőtleníti a klímaberendezés egészét.

Az eljárás lényege, hogy egy nagy teljesítményű ózongenerátorral ózont fejlesztünk. A keletkező gáz megszünteti kellemetlen szagokat, a lerakódásokat és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat is. Az ózon eredményesen vethető be az autóklíma fertőtlenítés elvégzésére, oxidációs és fertőtlenítő hatása ugyanis még a klórnál is hatékonyabb. Az eljárás során nagy koncentrációban az utastérbe juttatva tökéletesen fertőtleníti és megtisztítja az autóklímát és ehhez mindössze egy órára van szükség.

További előny, hogy az eljárás végén a generátor az ózont maradéktalanul visszaalakítja oxigénné. Így az autó rögtön használható a klímatisztítást követően

Ózonos utastér-fertőtlenítés

Az ózon egy rendkívül erős oxidáló és fertőtlenítő szer, amely a tisztítás során elbomlik. Az ózonos utastér fertőtlenítés során az autó utastere és a klímarendszer is tiszta és szagmentes lesz. Az eljárás során elpusztulnak a baktériumok, vírusok, gombák és olyan apró élősködők, mint például az atkák.

A tisztítás során nem kell megbontani a szellőzőrendszert, az ózongáz behatol a legszűkebb helyekre is és egyenletesen fertőtlenít. Nem hagy foltot, teljesen vegyszermentes és nem rongálja az autó elektromos rendszerét.

Mikor ajánljuk az ózonos utastér fertőtlenítést?

  • Ha kellemetlen szagokat érez az utastérben
  • Ha allergiás vagy allergiás tünetei vannak
  • Ha a kárpitnak fura szaga van
  • Ha szokott penész szagot érezni
  • Ha odafigyel az egészségére
  • Ha sok emberrel utazik az autójában
ózonos autóklíma tisztítás

Ózonos autóklíma tisztítás lényege

Az ózonos klímatisztítás lényege, hogy a szellőzőrendszer minden pontján ugyanolyan hatékony, egyedülálló módon 99,9%-os hatékonysággal pusztítja el a baktériumokat, vírusokat és mikroorganizmusokat. Az alap tisztítás 30 perc aktív üzemből, és 60 perc szellőztetésből áll.

Ha gépjárműve dohány- vagy állatszagú, ezt a kellemetlenséget is tudjuk orvosolni. Ekkor egy intenzív, 60 perces programmal tisztítjuk a rendszert, melynek díja 9000 forint. Ezt a metódust javasoljuk akkor is, ha autóját most vásárolta, és/vagy sokáig nem használták a klímaberendezését.

Klímatisztítás előtt – a legjobb hatás érdekében – érdemes pollenszűrőt is cserélni, előzetes bejelentkezés esetén erre is lehetőséget nyújtunk. Az autó pontos adatai szükségesek ahhoz, hogy a kért időpontra be tudjuk szerezni az alkatrészt. A pollenszűrő árát és beszerelését az ózonos klímatisztítás díja nem tartalmazza

Hogyan tisztítsd autód klímarendszerét ózonnal?

Klímatisztításhoz helyezze a készüléket az első ülésre, minél közelebb a klímához.
Általános fertőtlenítéshez helyezd a hátsó ülés közepére, így kellő hatékonysággal bejárja az ózongáz a jármű belsejét.

A motor gyújtáson legyen, ventillátort állítsd belső keringetésre, klíma minimum fokozaton

Állítsd maximális ventillátor fokozatra és belső keringetésre a légbefúvókat, így az ózongázt szabadon tud keringeni a légrendszeren. Klíma legyen bekapcsolva és mimimus hőfokra állítva. Ügyelj arra is, hogy ne merüljön le a kezelés ideje alatt az akkumulátor, ezért célszerű lehet járó motorral végezni a kezelést. A klíma lamelláit nyisd ki.

Időzítsd be a készüléket, hagyd dolgozni majd szellőztess

Állítsd be az időzítőt a 20 percre, ennyi idő elegendő a légrendszerek és az utastér fertőtlenítéséhez.
Zárd be az ajtót, ügyelj rá, hogy senki ne tartózkodjon az utastérben, majd helyezd áram alá a készüléket.
Amikor a piros gyújtólámpa kialszik, véget ért a kezelés. Várj további 20 percet, ennyi idő alatt az ózongáz nagy része visszaalakul oxigénné. Végül nyisd ki az ajtókat, szellőztesd ki az utasteret.  

Az ózonkezelés az autó utasterében nem tesz kárt, kizárólag a baktériumokat, vírusokat, kórokozókat pusztítja el.

Ózonos autóklíma tisztítás vagy autóklíma tisztítás házilag?

Az autóklíma tisztítást nem érdemes elhanyagolni, ha tiszta levegőt és hatékonyan működő klímát szeretnél az autóban. Bár házilag is lehet kísérletezni vele, az ózonos autóklíma tisztítás hatásfokát otthon aligha lehet utolérni. Az ózon további előnye, hogy az esetleges vegyszermaradványok sem okozhatnak gondot.

Miért fontos az autóklíma tisztítása?
Egy saját autó nemcsak az önfeledt vezetési élményről és a kényelemről szól. Bizonyos esetekben kötelezettségeink is vannak, amiket saját érdekünkben ildomos elvégezni. Ilyen például az autó klímájának tisztítása is, melynek egészségügyi vonzata is lehet.