Ködgenerátoros fertőtlenítés menete 4 lépésben

Fertőtlenítés ködgenerátorral

A fertőtlenítés takarító cégünk a Clean & Go Kft egyik főtevékenysége, melyet magas színvonalon korszerű Ködösítési technológiával végez. Az eljárás nem csak a helyiségben lévő baktériumokat, gombákat és vírusokat öli meg, hanem ezzel együtt szagtalanít is. Ezért ez az eljárás nem csak ipari szegmensekben állja meg a helyét, hanem a hotelszobák, lakások helyiségeinek fertőtlenítésére, atkátlanítására is alkalmazható. Gyors, nagy hatékonyságú fertőtlenítő eljárás, mely kíméletlenül lecsap a kórokozókra, de nem tesz kárt a felületekben.

1. A ködképző gép kiválasztása

A ködképző berendezések megválasztásánál különböző lehetőségek állnak rendelkezésünkre. Választhatunk elektromos-, vagy motoros-, kompresszoros-, vagy turbinás kivitelben. A kiválasztást attól függően kell végezni, hogy mekkora, és milyen jellegű helyiségben, vagy esetleg a szabadban akarjuk-e használni, azaz mekkora teljesítményre van szükségünk.

A Vírusokról

koronavirus fertotlenites

Ahogyan ismeretes, a koronavírus az influenzához hasonlóan cseppfertőzéssel terjed, és számos cikk közlése szerint úgy is fertőzést okozhat, ha az ember a cseppekkel szennyezett tárgyak érintését követően a szeméhez, orrához vagy szájához nyúl. Jelenlegi információink szerint a terjedés gyorsaságának egyik legfontosabb oka, hogy átlagosan 4-10 nap telik el a megfertőződés és a tünetek jelentkezése között. Egyértelmű tehát, hogy egy tartósan a felületen maradó fertőtlenítőszernek óriási szerepe lehet a járvány lelassításában.

A NanoSept a megfelelő eszközzel fertőtlenítőszeres köddé is alakítható, ami által zárt helyiségekben is rendkívül hatékonyan eloszlatható. És bár másfajta mikroszkopikus fémrészecskék felhasználásával gyártott innováció is elérhető már napjainkban, az ezüsttartalmú szerek azok, amelyekről olyan átfogó tanulmányt készített az Európa Tanács SCENIHR Bizottsága, amely nem mutatott ki velük kapcsolatban egészségkárosító hatást.

Rendelkezésünkre áll tehát, és folyamatosan elérhető egy olyan, hazai gyártású, klórmentes, számos módon tesztelt fertőtlenítőszer, mely jelentős segítséget nyújthat a COVID-19 elleni küzdelemben.

Reméljük, hogy a szer széleskörű alkalmazása mihamarabb megindulhat, hozzájárulva a járvány terjedésének lassításához. Minden szakértő egyetért abban, hogy a COVID-19 elleni küzdelemben a fertőtlenítésnek kulcsszerepe van. Rendkívül fontos a kézfertőtlenítés és személyes óvintézkedések megtétele, de a felületek – lehetőség szerinti minél tartósabb – védelmének ugyanilyen alapvető a jelentősége.

Legyen szó egészségügyi kezelőfelületekről, várótermekről, vagy egyszerűen a közösség által gyakran érintett tárgyakról (például jármű kapaszkodókról, közterületen lévő műtárgyakról), minden olyan felület fertőtlenítése kulcsfontosságú, mellyel elkerülhetetlenül sok ember kerül a mai napig folyamatosan kontaktusba.

Léteznek ma már olyan megoldások, amelyek az egyszerű, pillanatnyi fertőtlenítésen túl hosszantartó hatást érnek el. Olyan innovatív anyagok, amelyek a kisméretű fémrészecskék felhasználásának köszönhetően rendkívüli hatékonysággal képesek felvenni a harcot az olyan agresszív vírusok ellen is, mint a COVID-19.

2. Mit érdemes tudni a Ködgenerátoros eljárásról fertőtlenítésénél?

A fertőtlenítés célja: berendezések, burkolatok felületeinek, illetve a levegő olyan állapotba való hozatala, hogy az azokkal érintkezve emberi egészségre, illetve az előállított termékek, élelmiszerek a számukra előírt higiéniai követelményeknek megfeleljenek, hogy elkerüljük a mikrobiológiai romlást, kórokozókkal való fertőzést.A fertőtlenítést hidrogén-peroxid + ezüst hatóanyagú szer hidegködös porlasztásával végezzük.A helyiség fertőtlenítést igény szerint havonta, negyedévente, illetve féléves időszakonként nagytakarítások mellett célszerű elvégezni az adott területen, vagy olyan esetekben, amikor rendkívüli szükségét érzi.A ködképzés egyaránt alkalmas mind a zárt, mind a nyílt területek fertőtlenítésére. Biztonságosan alkalmazható minden munkaterületen, az otthonunkban, szálláshelyen, éttermekben és egyéb vendéglátóipari egységekben, kültéri területeken.

3. Milyen lépései vannak a Ködösítési eljárásnak?

1.Takarítás: durva szennyeződések eltávolítása 
2.Előkészítés: a kezelt helyiségekből az élelmiszereket ki kell pakolni, vagy légmentesen le kell zárni. Dolgozók a kezelés ideje alatt nem tartózkodhatnak a helyiségben. Légkezelő berendezések leállítása.
3.Ködösítés,fertőtlenítés: a speciális fertőtlenítőszer ködösítése speciális gépekkel. A helyiség fertőtlenítés során olyan magas minőségű fertőtlenítő szereket alkalmazunk, melyeknek nincs anyag károsító hatása.Használata veszélytelen, gyors és nem okoz kellemetlen szagot.Az eljárás nem veszélyes, az anyag emberre, állatra, növényekre nem ártalmas. Nem kell a virágokat, kis kedvenceket eltávolítani a helységből.

Mennyi ideig tart a kezelés?

4. Mennyi ideig tart a kezelés?

A nanosept fertőtlenítő kezelés ideje a függ a helység magasságától és a nm-től. A szükséges mennyiségű ezüstkolloid bevitele rövid idő alatt alatt megtörténik. Hosszabb idő a felületek ködölése.Amint valamennyi kis cseppecske megtalálta helyét a felületeken, a kezelés véget  helység azonnal használatba vehető. Kellemes, tavaszi friss illat marad az eljárást követően, amely pár óra alatt elillan. Az ezüstkolloid olyan láthatatlan védőréteget hagy maga után, mely akár több hétig  védi a felületeket a baktériumoktól.