Építkezés utáni takarítás egy óvodában Szigetszentmiklóson

Építkezés utáni takarításnál az egyik legnagyobb kihívás : a por

A porra sajnos egyre többek szervezete reagál érzékenyen, ezért nagy kihívást jelenthet a takarítás építkezés után során megszabadulni a sok portól a lakásban. A por nagyon alattomos, és mivel a levegő tele lesz vele az építkezési munkálatok miatt, ezért kifejezetten sok munkát jelent végleg megszabadulni tőle. A hatásai nem túl jók az egészségre, ezért mindenképpen el kell tűntetni a lakásból még a beköltözés előtt. A por eltakarításában sokat segíthet a sok szellőztetés, mely nem csak az erős szagokat tűnteti el, mely a festés után a lakásban marad, de a por nagy részét is segít eltűntetni a levegőből. Alaposan érdemes felsöpörni és felmosni, akár többször is, mely segít, hogy a padlóról se verődhessen fel az építkezés utáni por. 

Néhány kép az óvodáról:

Építkezés utáni takarítás az óvoda kívülről

Bízza profira a munka oroszlánrészét: Takarítás építkezés után, a Clean & Go Kft-vel


Sokan a takarítás építkezés után folyamatait egyedül, segítség nélkül szeretnék megoldani, azonban ez nem egy túl jó döntés. Az építkezés során ugyanis olyan szennyeződések keletkezhetnek, melyeket nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen lehet eltakarítani, ráadásul nagyon idő igényesek is ezek a takarítási munkák. A profi szakemberek kifejezetten a takarítás építkezés után folyamataira specializálódtak, így minden szennyeződés fajtához rendelkeznek a megfelelő módszerekkel, eszközökkel, melyekkel könnyedén, pillanatok alatt képesek eltűnteti az elsőre eltakaríthatatlannak tűnő foltokat, szennyeződéseket. A profi csapat könnyedén veszi fel a versenyt a porral szemben is, így nem kell a tulajdonosoknak heteket küzdeniük a por el takarításával.

Sajnos a mindennap használt tisztítószerek nem alkalmasak a takarítás építkezés után folyamatainak teljes körű elvégzésére. Erre is nagy segítséget nyújthat egy profi csapat, akik olyan tisztítószerekkel, és eszközökkel rendelkeznek, melyekkel könnyedén, nyomtalanul képesek eltűntetni a legmakacsabb szennyeződéseket is, így a festék foltokat is a különböző felületekről. 

építkezés utáni takarításkor még zajlanak a munkálatok

Cégünk az Ön igényeihez teljes mértékben igazodva végzi el a takarítási feladatokat a lakásban, miközben kezeskedünk minden munkatársunkért. Referenciáink és a közel tíz éves fennállásunk garantálja a lehető legnagyobb szakértelmet és megbízhatóságot, amire az Ön lakókörnyezetének is szüksége van. Dolgozóink rendelkeznek a megfelelő szakmai hozzáértéssel, és minden olyan takarítási eszközzel, amelyek elengedhetetlenek a nagyobb munkálatok elvégzéséhez is.
 

1) A nyílászáró beépítése során sok esetben nem távolítják el a gyári matricákat/fóliákat, így akár hónapokig is a nyílászárón lehet. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy védjék a keretet, azonban nagyon megnehezíti a majdani takarítást.

Hiszen a matrica rásülhet, vagy adott esetben ráfagyhat, de rá is glettelhetnek vagy vakolhatnak – így ezt nagyon nehéz eltávolítani.

2) Az üvegfelületeken a festék és vakolat maradványokat hónapokig rajta hagyják, amiket „frissen” percekbe kerül letakarítani, de ezt hónapokkal később órákba kerül, vagy akár karc nélkül eltávolítani lehetetlen.

3) A manapság divatos mosható latex festék maradványai, (ami egy kopás álló (mosható) festékréteget képez a falakon), akár mikró cseppjei nincsenek azonnal, vagyis napokra rá letisztítva az adott felületről, azzal ismét a tisztítási munkafolyamatokat órákkal nehezítjük meg.

4) Több esetben is találkoztunk azzal a problémával, hogy a burkolatot kívül már lerakták, azonban az építkezés még nincs kész. Így a beépítendő használati tárgyakat, bútorokat, valamint a szerszámokat, kellékeket, és építkezési anyagokat úgymond „kéznél” tárolják a teraszon.

Itt pedig ezek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak (például az esőnek, fagynak, szélnek satöbbi). Ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy az új burkolatot akaratlanul is szennyezik. Például kis rozsdafoltot hagy az új burkolaton hagyott egy- egy szerszám.

5) A berendezési tárgyakon szintén rajta hagyják a fóliát – ami ugyanúgy gondot okozhat, akár a nyílászárók esetében.

6) A festés során gyakori probléma, hogy a TESA szalagok még akár hetekig/hónapokig vagy esetleg évekig is fennmaradnak, így rásülnek az óvni kívánt helyekre, amik leszedése megkárosítja a újonnan elkészült falakat és felületeket.

7) A másik sarkalatos probléma, hogy a csempeburkolat fugázása után való tisztítás, ha a fugázó anyagot hanyagul törlik le a mesteremberek, akkor az egy cementfátyol réteget képez a felületen, amit speciális szerekkel lehet csak eltüntetni.

8) A munkafolyamatok sorrendjének felcserélése, fugázás után a festést még javítják, vagy meg sem történik még. Ilyenkor pedig a friss fugákba a lecsiszolt glett/festékpor megül, amit speciális géppel és vegyszerrel lehet csak eltávolítani.

9) Sok gondot okoz a fapadló lerakása a javítási munkálatok megkezdése előtt – de olyan is előfordult, hogy már berendezték a bútorokkal az adott helyiséget, még mielőtt elkezdték volna a javítást.

Mondanunk sem kell, hogy ez szintén megnehezíti a takarítást, ugyanis ezeket teljességében szinte lehetetlen (vagy a karcolások miatt veszélyes) mozgatni.

10) Sokan nem is hallottak még róla pedig hosszú távon nagyon kifizetődő megoldás a padló bevonatolása. Ez egy teljesen átlátszó réteg a padlón ami védi a kopástól, karcoktól és szennyeződéstől ami bele ülhet a fugába, vagy a fa hatású padlón az erezetekbe, járólap mintájába.

Régi padlót teljesen fel lehet újítani egy alap tisztítást követően, egy új bevonat réteggel.
Lehet választani teljesen láthatatlantól a több féle fényű és színű bevonatot.

Építkezés vagy felújítás után a padlónk sokadik felmosás után is foltos és csíkos, koszos hatású marad. Az első felmosást végezzük savas tisztítószerrel ezt követően mossunk fel alkoholos tisztítószerrel és a padló tökéletes csík és fátyolmentes, ragyogóan tiszta lesz!
Építkezés kényes kérdés még az ablakok, nyílászárók takarítása.
A nyílászárókból a porszívó csövével szívjuk ki a port, kis réseket fogkefével tisztítsunk ki.
Az üveget és keretet ecetes tisztítószerrel mossuk át. Az üveget alkoholos ablaktisztítóval és ablaklehúzó segítségével takarítsunk így tökéletesen folt és csík mentes lesz.

Miért épp a Clean & Go Kft ?

Takarításaink során rendkívül hatékony minőségi, profi eszközökkel dolgozunk. Ezeknek a gépeknek a segítségével rengeteg időt takaríthatunk meg, így a takarítás időtartama akár 2-3 munkanappal is lerövidülhet (attól függően, hogy mekkora területet kell megtisztítani.

Ezenkívül számunkra kiemelten fontos a környezetvédelem, és a gyors hatékonyság : ezért döntöttünk a Khil tisztítószerek mellett, amelyek nagyon hatékony tisztítószerek.

Amennyiben profikra bízná az építkezés utáni takarítást, tekintse meg referenciáinkat és vegye fel velünk a kapcsolatot. Ingyenes árajánlatot küldünk Önnek, ami semmilyen kötelezettséggel nem jár.