Festés és felújítás utáni takarítás-5 tipp ami megkönnyíti a helyzetünket

Festés és felújítás utáni takarítás 5 tipp

Festés és felújítás utáni takarítás 5 tipp Festés és felújítás

Festés és felújítás utáni takarítás 5 tipp ami megkönnyíti a helyzetünket A lakásfelújítás nagy feladat, nincs ezen mit szépíteni. Sajnos ezek mindig rendkívül stressze munkálatok. Már maga az a gondolat is hogy hetekig romokban lesz a lakásunk, a munkások nem jönnek időben vagy esetleg nem végeznek időben. Arról nem is beszélve hogy mindent összekennek nem vigyáznak az értékeinkre, nem takarnak ki semmit így minden poros és festékes lesz, Szóval merész döntés ha belevágunk. Viszont ha kellően okosan állsz hozzá, sok időt és vesződést megspórolhatsz magadnak – például a felújítás utáni takarítás alatt.

Legyen szó csak egy festésről vagy ablakcseréről, a mindennapos használatban lévő holmikat el kell pakolni, a bútorokat el kell tolni, szabad utat kell engedni a felújítást végző szakembereknek.

Hetekig, akár hónapokig kell kerülgetni őket, és a legrosszabb az egészben, hogy nem lehetünk biztosak benne, hogy a kért feladatokat elvégzik a megadott határidőre.

És ha végre elérkezett a nap, amikor kivonul a brigád az otthonunkból, legszívesebben ordítanánk, hogy milyen kosszal és rendetlenséggel járt a munka. Ekkor jön a neheze, a felújítás utáni nagytakarítás.

Készüljünk rá!

Bármennyire is nyakig vagyunk a felújításra való készülődésben, mindenképpen szánnunk kell arra időt, hogy lefedjük a szegőléceket, letakarjuk a parkettát, a hidegburkolatokat, leragasszuk a kapcsolókat, bordűröket, így megvédve őket a felesleges festékcseppektől. Hiszen még ha vízbázisú festékkel is van dolgunk, azt sem egyszerű lemosni. Előfordulhat, hogy száradás után újra kifehéredik. Persze lehet, hogy szerencsések vagyunk és olyan szakembergárda vonul ki, aki ezt megcsinálja helyettünk.

Próbáljuk meg elkerülni, hogy azokba a helyiségekbe, ahol épp nincs felfordulás, ne nagyon menjünk be, így nem visszük át máshová a port. Tegyünk rongyokat, törölközőket az ajtók elé, így megakadályozva a szennyeződés átjutását. Gondolkodjunk előre és amit nem muszáj, ne koszoljunk össze!

Festés és felújítás utáni takarítás

Otthonunk felújítása után a helyiségek erősen szennyezettek, így körültekintő és alapos takarításra van szükség, melyhez érdemes egy profi takarítócéget hívnunk. A felújítás legtöbbször hatalmas kosszal és nehezen feltakarítható szennyeződésekkel jár, főleg. ha a felújítást végző szakember nem teszi meg a lehető legtöbbet annak érdekében, hogy a szennyeződések könnyen eltávolíthatóak legyenek a munkálatok után. 

Ha festés előtt nem takarjuk le a parkettát és hideg burkolatokat, nagyon megnehezíthetjük a takarító munkáját, hiszen a festéket, még ha vizes bázisú is, nagyon nehéz nyomtalanul eltávolítani. Az ilyen feladatok megoldásában munkatársaink jártasak, sokéves tapasztalattal rendelkezünk a felújítás és festés utáni takarítás terén. 

Festés és felújítás után vegye igénybe a Clean  Go kft takarítási szolgáltatását. Hívjon bizalommal!
Festés utáni takarítás https://cleanandgo.hu/szolgaltatasok/festes-utani-nagytakaritas/

Falbontás, padlócsiszolás, ablakfestés. Bármelyikről is legyen szó, egy a biztos: rengeteg kosszal jár. Az ember már az előbbibe is könnyen elfárad, a második felvonásra, a rendrakásra pedig többnyire alig marad ereje. Ezért is szól úgy a legnagyobb jó tanács, hogy ne hagyj mindent a végére. Ha jól előkészíted, és kellő figyelemmel kíséred a történteket, sokkal kisebb lesz a káosz a végére. És ez már önmagában nagy eredmény. Ehhez hoztunk is most 5 sokat érő tanácsot.

  • Mielőtt bárminek is nekilátnál, egy egyszerű vizes ronggyal portalanítsd a bútorokat, majd fújd is át a felületeket egy antisztatikus bútortisztító spray-vel. Bármilyen értelmetlenül hangzik is ez a felújítás előtt, hidd el, a végén érződik majd a hatása.
  • Készülj fel alaposan, és szerezz be kellően nagy takarófóliát, amiből jut a padlóra és a bútorokra is. Ha ezt nem teszed meg, minden tele lesz kisebb-nagyobb festékpöttyökkel, melyek felkutatása idegőrlő feladat.
  • Minden élet és találkozási pontot ragassz le ragasztó csíkkal! Az ablakkereteket és a belső párkányok széleit, a parketta szegélyét, a villanykapcsolókat és az ajtókereteket. Pepecselős munka, de utólag nagyon hálás leszel magadnak érte, hogy nem kell hosszú órákon át festéket kapargatnod egy aprócska késsel a kezedben.
  • A munkálatok alatt szellőztess rendszeresen! Bármi legyen is az aznapi feladat, garantáltan nagy porral jár. Ennek egy részét azonban kitessékelheted az ablakon. Ennyivel is kevesebbel kell majd törődned később.
  • Végül, de nem utolsó sorban: jól teszed, ha minden nap feltakarítasz egy picit. Ahol látsz friss festékcsíkot, töröld fel, és vedd kezedbe a seprűt is. Sok kicsi aztán itt tényleg sokra megy.