Takarítás Budapest és környékén.

Takarítás Budapest és környékén.

TIPPEK KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK

Takarítás Budapest és környékén, de tippeket mindenkinek szívesen adunk.

Otthonunk tisztán tartása embert próbáló feladat – főleg, ha több emberrel élünk egy fedél alatt. Akad, aki szeret takarítani, és van, akitől nagyon távol áll a házimunka; bárhogy is, meg kell csinálni.

Bár nincsen titkos recept, amivel megkímélhetjük magunkat a takarítástól (hacsak nem számítjuk ide a professzionális segítség kérését), de akad pár tipp és trükk, amelyek segítségével gyorsabban és hatékonyabban tarthatjuk tisztán otthonunkat.

A padló portalanításához elengedhetetlen egy nagy teljesítményű porszívó. 

Tapasztalat, hogy érdemes vezeték nélküli darabot választani, hiszen jóval könnyebben rászánjuk magunkat a műveletre, ha nem kell szobáról-szobára rángatnunk porszívónkat és ki-be dugogatnunk-húzogatnunk csatlakozóját a konnektorból. Szerencsére ma már találunk minőségi darabokat, amelyek sokáig bírják töltés nélkül.

Hogy lesz a tisztítás hatékonyabb és gyorsabb? 6 hasznos tipp, ami meglephet. Akár heti 6 órát is takarítással tölt az ember, de ezekkel a tippekkel hatékonyabbá lehet válni. A takarítás általában senkinek sem a kedvenc elfoglaltsága, de bizonyos tippek segíthetnek gyorsabban és hatékonyabban végezni vele. 

Akár heti 6 órát is takarítással tölt az ember, de ezekkel a tippekkel hatékonyabbá lehet válni.

A takarítás általában senkinek sem a kedvenc elfoglaltsága, de bizonyos tippek segíthetnek gyorsabban és hatékonyabban végezni vele. Sokan ugyanis indokolatlanul sok időt pazarolnak otthonuk rendben tartására. Egy 2018-as amerikai felmérés szerint a megkérdezettek több mint 60%-a csaknem hat órát tölt hetente takarítással.

tippek takarításhoz

Ugyan a modern háztartási gépek nagyban megkönnyítik a lakás tisztaságának fenntartását, de azzal is sokat tehetsz, ha nem kampányszerűen, tömbösítve kezdesz neki a heti „kosztermelés” eltüntetésének, hanem átgondoltan és tervezetten.

GettyImages-1316800918

Tehát nem minden alkalommal újrakezded a rendrakást, hanem inkább fenntartod otthonod tisztaságát. Így nemcsak egy, a mindennapokban is higiénikusabb és egészségesebb környezet fog körbevenni, hanem időt és energiát is spórolhatsz. Takarítani csak ésszel érdemes.

A speciális, porzsák nélküli és nagy hatékonyságú Dyson porszívók szakértői összegyűjtöttek néhány praktikus tanácsot, amely segíthet, hogy az otthoni takarítás kevesebb gonddal járjon. Porszívózz röviden, de gyakran. A rendszeres – akár napi – porszívózás otthonodnak nagy forgalmú részein segít megakadályozni a szennyeződések felhalmozódását és lerakódását.

Ha erre figyelsz, akkor sokkal gyorsabban végezhetsz a heti nagytakarítással is. Ilyen nagy forgalmú helyiség sok családnál a konyha vagy éppen a nappali, ahol gyakran és hosszan megfordul az ember, ezért rengeteg szennyeződés, kosz, morzsa és hajszál gyűlhet össze. Legyen egy bejáratott rutinod.

Nem csak a portalanításra igaz, hogy sok kicsi sokra megy. Egy bejáratott esti vagy reggeli rendrakási-takarítási rutin nagyban segíti azt, hogy ne kelljen hétvégén órákat ezzel foglalkoznod. A hálószoba például sokkal rendezettebbnek tűnik attól, ha reggel gyorsan beágyazol, a nappali vagy a dolgozósarok pedig attól, ha a nap végén a mosogatóba teszed az ott használt piszkos csészéket, tányérokat.

Fontos felmosni, de nem mindegy, hogy hogyan A felmosás a takarítás egyik kulcsmozzanata, melynek során eltávolítjuk a padlón lévő, apró, mikroszkopikus szennyeződéseket, kórokozókat.

Nem mindegy, hogy milyen technikával dolgozol. Bár dupla munkának tűnhet, mindig alaposan portalaníts felmosás előtt – ugyanis, ha enélkül állsz neki a nedves tisztításnak, akkor a por a padlóra kenődhet, így pedig nemhogy tisztább, hanem akár piszkosabb felületet hagysz magunk után

.Gondold át, és kezdd fentről

Talán magától értetődő, de egy emlékeztetőt megér, hogy a portalanítás során mindig a magasabb felületek felől haladjunk lefelé. Kezdd a csillárokkal, karnisokkal, szekrénytetőkkel, magasan lévő polcokkal, és innen haladva juss el a padlóig. Így sokkal hatékonyabb lehetsz, és rengeteg pluszmunkát is megspórolsz magadnak. Ha pár pillanat, csináld meg azonnal

takarítás Budapesten

A kiömlött almalevet vagy kávét töröld fel azonnal, ahogy a szőnyeget is tisztítsd meg a rámorzsálódott süteménytől. Ha valami a szemétbe való, azt dobd ki, ha pedig valamit elővettél, azt tedd vissza a helyére. Ezek a magától értetődőnek tűnő apróságok nemcsak sokat számítanak a rendezett otthoni környezet fenntartásában, de hosszabb távon rengeteg időt és energiát is spórolsz velük.

Találd meg azt a „takarítótársat”, ami leginkább megfelelOtthonod tisztaságának fenntartását nagyban segíti, ha az igényeidnek megfelelő eszközöket választod hozzá. Porszívó esetében például fontos, hogy amit felszívsz vele, az a készülékben is maradjon. Ezért, ha teheted, mindenképp olyan modellt válassz, ami többszintű, zárt szűrőrendszerrel rendelkezik, így biztosítva azt, hogy csak egész minimális mennyiségű por jusson vissza a levegőbe – tanácsolják a Dyson mérnökei.

Nagy könnyebbséget jelenthet – főként a napi, „fenntartó” takarításnál – az is, ha a porszívó vezeték nélkül működik. Így csak le kell azt venni a dokkolójáról, és sokkal mobilabb leszel: nem kell egyik konnektorból a másikba dugdosni a vezetéket. Szintén sok időt és energiát spórolhatsz, ha a porszívó szívóereje erősebb az átlagnál, így akár egyszeri használattal is tisztává varázsolhatod az adott felületet.

Reméljük sikerűlt tippeket adni takarítás Budapest és környékén lakó embereknek.

Takarítás Budapest 1. kerület 

Takarítás Budapest 10. kerület 

Takarítás Budapest 11. kerület 
Takarítás Budapest 12. kerület 

Takarítás Budapest 13. kerület Angyalföld

Takarítás Budapest 14. kerület Zugló
Takarítás Budapest 15. kerület Rákospalota
Takarítás Budapest 16. kerület Mátyásföld


Takarítás Budapest 17. kerület Rákoskeresztúr
Takarítás Budapest 18. kerület Pestszentlőrinc
Takarítás Budapest 19. kerület Kispest
Takarítás Budapest 2. kerület Rózsadomb


Takarítás Budapest 20. kerület Pesterzsébet
Takarítás Budapest 21. kerület Csepel
Takarítás Budapest 22. kerület 
Takarítás Budapest 23. kerület Soroksár


Takarítás Budapest 3. kerület Óbuda – Békásmegyer
TakarítáaBudapest 4. kerület Újpest
Takarítás Budapest 5. kerület 


Takarítás Budapest 6. kerület 
Takarítás Budapest 7. kerület 
Takarítás Budapest 8. kerület 
Takarítás Budapest 9. kerület 


Takarítás Budapest I. kerület 
Takarítás Budapest II. kerület Rózsadomb
Takarítás Budapest III. kerület Óbuda – Békásmegyer
Takarítás Budapest IV. kerület Újpest


Takarítás Budapest IX. kerület Ferencváros
 Takarítás Budapest V. kerület Lipótváros
Takarítás Budapest VI. kerület Terézváros
Takarítás Budapest VII. kerület Erzsébetváros
Takarítas Budapest VIII. kerület Józsefváros
Takarítás Budapest X. kerület Kőbánya


Takarítás Budapest XI. kerület Újbuda
Takarítás Budapest XII. kerület Hegyvidék
Takarítás Budapest XIII. kerület Angyalföld
Takarítás Budapest XIV. kerület Zugló
Takarítás Budapest XIX. kerület Kispest
Takarítás Budapest XV. kerület Rákospalota


Takarítás Budapest XVI. kerület Mátyásföld
Takarítás Budapest XVII. kerület Rákoskeresztúr
Takarítás Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc
Takarítás Budapest XX. kerület Pesterzsébet
Takarítás Budapest XXI. kerület Csepel
Takarítás Budapest XXII. kerület Budafok – Tétény
Takarítás Budapest XXIII. kerület

Szólj hozzá!