Szőnyegtisztítás

Szőnyegtisztítás és kárpittisztítás gyors határidővel, Budapest egész területén akár ingyenes kiszállással tisztítjuk ki szőnyegét vagy kanapéját az Ön Otthonában néhány óra alatt.

szőnyegtisztítás

Rendszeresen tisztán tartja, porszívózza szőnyegét, mégis úgy érzi, hogy nem elég tiszta?

A normál porszívó sajnos nem tud kiszedni mindent a szőnyeg mélyéről.

Ebben az esetben lehet segítségére Önnek egy professzionális szőnyegtisztítás, mely után újra élvezheti a szőnyeg látványát, s talpa alatt érezheti annak újra visszanyert puha, energiával teli állapotát!

Szőnyegtisztítás az egyik legnehezebb feladat egy háztartásban, hisz általában a lakásban nagyméretű, nehéz szőnyegek találhatók, amelyeknek mozgatása meglehetősen körülményes. A szőnyegtisztításhoz hely, megfelelő tisztítószer és nem utolsó sorban idő kell. Nem mindegy milyen tisztítószerekkel, vegyszerekkel végezzük a tisztítást, ami később párolog otthonunkban, és egészségromboló hatásait kénytelenek vagyunk elszenvedni.

Mostantól a szőnyegtisztítás soha nem látott módon leegyszerűsödik. Olyan speciális atkátlanítós mélytisztítással, extrakciós és kefés géppel tisztítjuk ki szőnyegét, ezáltal otthonát, ami ember – és környezetbarát. A teljes körű szőnyegtisztítás mostantól mindössze 1 órát kell rászánnia otthonában, s mindez egy telefonhívásába kerül

Szőnyegtisztítás tapasztalt szakembereink segítségével az ön otthonában vagy irodájában.

A szőnyegtisztítás profi, ipari szőnyegtisztító gépekkel történik, minden esetben az anyaghoz legmegfelelőbb vegyszert, eszközt, gépet és technológiát alkalmazzuk, hogy szőnyegét tökéletesen szennyeződés-, por-, atka- és szagmentessé tegyük.

A mélymosásos technológia garantálja, hogy a legmélyebb rétergekből is minden szennyeződés eltávolítódik, mellyel nem csak látány és az illat lesz varázslatos, hanem a szálak és rostok belsőjében megbúvó atkák és makacs szennyeződések is eltávolításra kerülnek.

A szőnyegek mélymosásos tisztításához a legmodernebb, mind hatékonyság, mind pedig környezetvédelmi szempontból is tökéletes szerek használatával az eredmény is jelentősen tovább tart, az anyag egyfajta védelemben részesül a későbbi szennyeződésekkel szemben.

A legjellemzőbb szőnyegtisztítási módszerek

Szárazhabos szőnyegtisztítás:

Más néven bonetteljárás. A bonettkorongot vegyszeres oldatba merítjük, majd kifacsarjuk, hogy csak nedves legyen. Ezután felhelyezzük az egytárcsás súrológép padtartó korongjára, majd egyenletesen áttisztítjuk a szőnyeg felületét.

Mélymosásos szőnyegtisztítás:

A tisztításhoz nagynyomású vízpermetet és tisztítószert alkalmazunk. A nagy nyomású permet kimossa a szőnyegből a régebbi lerakódásokat is, a kiváló hatékonyságú, azonnali és nagy teljesítményű vízszívás miatt nem nedvesedhet túl a szőnyeg.

A száradási idő 2-4 óra, a tisztító hatás kiváló

SZŐNYEGTISZTÍTÁSI TECHNOLÓGIÁK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

A piacon számtalan szőnyegtisztítási technológiát alkalmaznak, azonban sosem lehet a tisztítás, fertőtlenítés úgy teljes körű, ha nem kombináljuk a megfelelő eljárásokat. Azok a cégek dolgoznak a legjobb hatékonysággal, akik nyilván több éves tapasztalattal rendelkeznek, valamint saját, egyedi tisztítási módszereket dolgoznak ki. Nem árt a szőnyegek, trendek, új anyagokból készült szőnyegek kémiai ismerete. Nem vitatkozhatunk ezek után azon, hogy a takarítás egy komoly mesterség, igazi tudomány! Aki már tönkretett néhány kemikáliákra érzékeny szőnyeget, az tudja, hogy a tisztítás, takarítás nem olyan egyszerű folyamat, mint sokan gondolják.

Természetesen az új információk folyamatosan áramlanak, újabb és újabb alapanyagokat fedeznek fel és vezetnek be a szőnyegpiacra. Ezt a folyamatot nyomon kell, hogy kövesse egy igényes és tapasztalt szőnyegtisztító cég.

A szőnyegtisztítási technológiák közül a leginkább elterjedt a szárazhabos eljárás, kiváltva a sima vizes extrakciós tisztítást. A habképződés lényege, hogy a szőnyegkefére a habgenerátor juttatja a szőnyegsampont, aminek hatására kemény hab képződik a szennyezett szőnyegfelületen. A hab fogja a szennyeződéseket felvenni a szőnyeg felületéről. Ennek a módszernek nagyon nagy előnye, hogy a szőnyeg annak ellenére, hogy nagyon jól tisztítható, nem nedvesedik át olyan nagymértékben, mint a vizes extrakciós eljárásnál. Ennek következtében a szőnyeg hamarosan járható állapotba kerül, ezt nem mondhatjuk el a vizes extrakciós eljárásnál.

A legnagyobb kihívást az erőteljesen szennyezett szőnyegek tisztítása és fertőtlenítése jelenti minden esetben. Hajlamosak vagyunk rengeteg felesleges erős vegyszeres kiképzésnek kitenni szőnyegeinket, tönkretéve azok érzékeny szerkezetét, majd ha sikerrel is járunk, az csak látszólagos eredmény, ugyanis a sérülések után gyorsabban és visszafordíthatatlanul szennyeződhet sérült szőnyegünk.

Megfelelő vegyszer megválasztása után egy tárcsás géppel alaposan átdolgozzuk a szennyezett szőnyegfelületet, ügyelve arra, hogy minél nagyobb a felület, annál gyorsabban játszódnak le a hasznos kémiai reakciók. A hatóidő betartása nagyon fontos ebben az esetben is, hiszen ha túl sokáig várakozunk, akkor tönkremehet szőnyegünk, ha kevés ideig várunk, akkor nem történik meg a tisztítás. Ebben az esetben elpocsékoltuk a drága vegyszereket. Újra kell kezdeni a folyamatot, felesleges kezelésnek kitéve szőnyegünket. A lakástextíliák tisztántartása nagyon fontos, gondoljunk csak a szemmel nem látható szennyeződésekre. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy otthonunkban nem szaporodtak fel a veszélyes és olykor allergiás rohamokat is kiváltani tudó mikroorganizmusok, mindenképpen érdemes tapasztalt és jól felkészült takarítókat hívni segítségül.

Ha további információkra van szüksége, vagy ajánlatot szeretne kérni tőlünk, keressen bennünket

Szólj hozzá!