Takarítás a nyári melegben

Takarítás a nyári melegben hogy kibírható legyen:

Takarítás fénypontja lehet kicsit hűsölni a hűtő előtt

Takarítás a nyári melegben www.cleanandgo.hu

Ezek azok a hónapok, amikor a takarítás csak a legrosszabb rémálmainkban jöhet elő. Sokkal szívesebben adjuk át magunkat a lustálkodásnak, pihenésnek. Hiszen miért is bömböltetnénk a porszívót, amikor a teraszon is napozhatunk? A házimunka azonban nem vár. Gyülemlenek a nyaralásról visszatérő, homokos törülközők, a kerti parti után keletkezett szennyes edények. Íme, néhány trükk, hogy elviselhetőbb legyen a takarítás a kánikulában!

1. Kezdj korán!

Takarítás a nyári melegben sosem kellemes .Még ha nem is vagy korán kelő típus, néha megéri meghozni ezt az áldozatot és korábban ébredni. Így még azelőtt kész lehet a takarítás, hogy az éjszakai lehűlés után újra felforrósodna a levegő. Úgyhogy állítsd be az ébresztőt, kávézz egyet, tegyél be zenét és indulhat is a takarítás!

www.cleanandgo.hu

2. Hűtő takarítás

A hűtő takarítás több szempontból is jó ötlet nyáron. Egyfelől egész kellemes a hűtő előtt ácsorogni akkor is, ha közben fertőtlenítőszert spriccelsz szanaszét. Másrészt pedig nem árt egy kis rendet rakni az ételek között. Címkézd fel és fagyaszd le mindazt – például az idénygyümölcsöket -, ami nem fog elfogyni a következő napokban!

3. Tegyél mindent a helyére!

A nyári takarítás nem olyan, mint egy tavaszi totális megtisztulás. Nem kell minden kis sarkot kipucolni, éppen elég, ha szépen rendet raksz! Kezd a konyhában az edényekkel, majd jöhetnek a ruhák, nyaralás utáni kipakolatlan táskák! Tedd el szem elől azokat az eszközöket, amiket nem használsz minden nap! Úgymint a fagylaltgép vagy az – egyelőre – üres befőttes üvegek.

4. Söpörj fel gyakran!

A nyári takarítás egyik legutálatosabb, azonban elengedhetetlen része a rendszeres felsöprés. Mivel gyakran mászkálunk ki a kertbe és vissza a házba – sokszor akár mezítláb – , könnyen behordjuk a koszt, becsábíthatjuk a hangyákat. A teljes tisztaság érdekében használj mikroszálas kendőt, amivel összegyűjtheted a hajszálakat és állatszőrt is! A porszívót azonban nyugodtan elfelejtheted a nyárra.

5. Addig mosd a grillrácsot, amíg meleg!

A grillezés egyetlen hátulütője az azt követő takarítás. Megkönnyítheted a dolgod, ha a grillrácsot addig takarítod le, amíg még meleg. Így még azelőtt moshatod le róla a zsírokat és a szenet, mielőtt rászáradnának.

6. Oszd meg és uralkodj!

Ne aggódj, ha nem érzed az erőt, hogy az egész lakást egyszerre takarítsd ki. Válassz minden napra csak egy helyiséget, így a hétvégére az egész házzal elkészülhetsz.  Ha minden hétköznap elvégzel egy-egy házimunkát, szombaton élvezheted a jól kiérdemelt pihenést.

Kép közzététele

7.Tisztítsa meg a grillrácsokat kívül, amíg még melegek

Hozza be azokat a ragacsos grill csirke grillrácsokat a házba, és alapvetően azt a feladatot kéri, hogy súrolja ki az olajos zsírt a mosogatóból, és cserélje ki a mosogatókefét. Ehelyett fémkefével tisztítsa meg a grillrácsokat, amíg még a helyükön vannak. Érdemes ezt megtenni, amíg melegek, akár főzés előtt, akár után, hogy tiszta lapot biztosítson a következő hamburgerek vagy hot dogok számára.

8. Oszd meg és uralkodj.

Ha nincs rá kedve, hogy megbirkózzon egy nagy konyhai súrolással ezeken a forró napokon, oszd meg és uralkodj. Minden nap foglalkozzon egy nagy területtel, és a hét végére jó helyen lesz.

Vasárnap takarítsa ki a teraszokat, hétfőn tisztítsa ki a hűtőszekrényt, kedden súrolja ki a tűzhelyet, csütörtökön a mosogatót, pénteken pedig a padlót. Ez nem ugyanazt, önelégült minden-kifogástalan hozamot ad, de azt jelenti, hogy szombatra a konyhád szilárd állapotban lesz, és ahelyett, hogy hétvégén krízis szerűen foglalkoznál vele, többet tehetsz. fontos dolgokat, például egy kis medenceidőt vagy egy újabb nyári kalandra való indulást.

Próbálj mindig korán kelni és ezeket a munkálatokat a lehető leghamarabb elvégezni amíg még nem melegszik fel a levegő hőmérséklete nagyon. Ha erre képtelen vagy akkor próbáld a korai takarítás helyett a késői takarítást beiktatni. Takarítás közben is igyál sok folyadékot. Pótolni kell a takarítás közben elvesztett folyadékot. Figyelj arra, hogy a napi folyadékbeviteled elérje a 2,5- 3 litert.