7 takarítási tipp a makulátlan otthonhoz

A bejegyzésben megosztunk Önnel 7 tippet, amellyel Ön is könnyedén makulátlan tisztaságúvá varázsolhatja otthonát!

1. Fuga tisztítás: a lerakódott szennyeződések eltávolítása

Két anyag: szódabikarbóna és ecet. Keverjük össze, és dörzsöljük át ezzel a habos keverékkel a fugákat, hagyjuk állni rajta pár percig, majd töröljük át tiszta vízzel, és hagyjuk, hogy száradjon.

2. Ablaktisztítás: a foltok eltüntetése

Ismét az ecethez nyúlunk, ugyanis az ablakok tisztításához az ecetes víz az egyik legjobb tisztítószer. Mossuk le az ablakokat a keverékkel, majd töröljük át újságpapírral, hogy ne legyenek foltosak.

3.Padló tisztítása: Csillogó padló

A padló gyönyörűen csillógóvá válik, ha 1 dl ecetet 1 liter meleg vízzel összekeverünk (nagyobb felületnél az arányokat tartva készítsük el a felmosót, pl. 5 liter vízhez 5 dl ecet), majd ezzel felmossuk a padlót.

4. Csempetisztítás a fürdőszobában

A csempe tisztításához a szódabikarbónát és a citromot ajánljuk. A keverékhez használhatunk egy régi fogkefét, vagy körömkefét. Dörzsöljük át a csempét, majd mossuk le vízzel.

5. Még mindig fürdőszoba – TÜKRÖK

Ahogy az ablaknál, itt is ecetet használjunk, a tükrök foltmentesek lesznek, ha ecetes vízzel töröljük át azokat.

6.Szőnyeg tisztítás: Szőnyegek mélytisztítása

A szőnyegre (szárazon!) szódabikarbónát és keményítőt szórunk, majd kiporszívózzuk. Így amellett, hogy a szőnyegből eltűnik a kosz és a por, a szódabikarbóna eltünteti a kellemetlen szagokat.

7. Kellemetlen szagok a hűtőben

1:1 arányban keverjünk össze citromlét és vizet, majd a hűtő teljes belsejét töröljük át a keverékkel! Tehetünk a vízbe egy kis szódabikarbónát is, így könnyebben eltávolíthatjuk a szennyeződéseket.

Persze ha profikat bízna meg ezzel, akkor ne habozzon! Tapasztalt szakembereink profi módon újjá varázsoljákl otthonát! Kérjen árajánlatot nagytakarításunkra!

Takarítási trükkök, tippek
7 takarítási tipp a makulátlan otthonhoz

+1 7 takarítási tipp a makulátlan otthonhoz Árnyékoló takarítása
Húzzunk egy régi vastag zoknit a kezünkre és azzal töröljük át az árnyékolót. A portól és a szennyeződésektől így hamar megszabadulhatunk

+2. 7 takarítási tipp a makulátlan otthonhoz A tűzhely rácsai
Tegyük a tűzhely rácsait egy nagyobb zárható zacskóba. Keverjünk össze 3 kiskanál ammóniát meleg vízzel és öntsük a zacskóba. Hagyjuk így állni egy éjszakán át.
 
+3 7 takarítási tipp a makulátlan otthonhoz A foltos szőnyeg
Fújj a foltra ablaktisztítót, hagyd egy picit állni, majd tegyél rá egy régi konyharuhát és vasald át. A foltnak nyoma sem lesz.
hirdetes

+4. 7 takarítási tipp a makulátlan otthonhoz Az apróságok tárolása
A tojástartókat ne dobd ki, tedd be a fiókba, ezekben könnyedén tárolhatod az apród dolgokat.
 
+5. Az autó tisztítása
Az autó belső tisztítása nem könnyű feladat, de ha egy szivacsot egy hosszú botra, vagy húscsipeszre húzunk, azzal könnyedén letörölhetjük a port. Ha pedig makacs szennyeződésekkel állunk szemben, akkor ecetes vízbe mártsuk a rongyot és azzal töröljük át.

takarítást mindenki másképp csinálja. Van, aki például a mosogatást az evőeszközökkel, más a poharakkal kezdi, sokan már főzés közben rendet raknak a konyhában, mások viszont órákkal az étkezés után mennek vissza a konyhába eltakarítani a koszos edényeket. Ahány ház, annyi szokás, vannak viszont olyan takarítási eljárások, amiket sokan ugyanúgy használnak évek, akár évtizedek óta. Muszáj mindent feltétlenül fertőtleníteni, koszos edényeket egész éjszakán át vízben áztatni? Íme néhány régi takarítási módszer, amit érdemes újra átgondolni.
IDEJE MEGÚJÍTANI NÉHÁNY SZOKÁST!

hirdetés

1. Minden egyes konyhai felület tisztítása fertőtlenítővel
Az egy dolog, hogy a mosogatót hetente többször fertőtlenítjük – általában ez a legkoszosabb hely a konyhában – az olyan felületek viszont, mint a konyhai munkalap, a szekrények vagy a hűtő polcai, nem szorulnak állandó fertőtlenítésre, ha csak nincs egy fertőző betegségben szenvedő ember a háztartásban.
Ezeket a felületeket azért sem érdemes gyakran durva vegyszerekkel kezelni, mert rontják a bútorok felületeinek minőségét (kimarhatja a kőből készült munkalapot, kikezdheti a faanyagokat, lyukacsosodást okozhat a rozsdamentes acélon). A legtöbb szennyeződés eltakarítására elég, ha langyos mosószeres vizet és egy tiszta szivacsot használunk!
2. Mindenhol IS felmosunk