Takarítás tippek 1

Takarítás tippek 1 során sokszor nem végzünk alapos hatékony munkát ezért szoktuk ilyenkor ezzel a feladattal egy takarító céget megbízni. Ha ezt te saját magad végzed akkor nagyon fontos, hogy tervezd meg a takarítás menetét. Lehet hogy furcsán hangzik pedig nagyon hasznos átgondolni mit kell esetleg elpakolni, hogy minél több szabad felületet hagyj a takarításra .Gondold végig azt is, hogy milyen tisztító szerekre, eszközökre lesz szükséged. Takarítás közben ha a vegyszereket használod ne felejtsd el, hogy minden vegyszernek van hatóideje, Ezeket célszerű betartani hisz csak így lesz hatékony és eredményes a takarítás. Vannak költséghatékony és környezetbarát tisztítószerek is amiket te magad is el tudsz otthon készíteni fillérekből

piperetakarítás

Takarítási tippek 1

  1. Tudtad?.. Nem is gondolnánk hogy egy távirányítón több baktérium van mint a wc ülőkén, mégis takarítás során sokkal ritkábban takarítja az ember.


2.Tudtad?…Nem csak lelkileg találunk tökéletes nyugalmat a takarítás közben de tökéletes stresszoldó is. Ha tiszta a lakás akkor már egy gonddal kevesebb így nyugodtabbak vagyunk. Ha pedig rendet tudunk  tartani a lakásban, úgy életünk is rendezettebb lesz, így kevesebbet stresszelünk majd felesleges dolgokon.


3. Tudtad?.. Takarítás közben járkálunk, hajolgatunk, létrára fel, létráról le, és még sorolhatnám, hány féle feladatot végzünk takarítás közben. Ezekkel a gyakorlatokkal erősítsük testünket. Ez a fizikai munka egyszerre égeti a kalóriákat  és termeli az agyban az endorfint, amely a boldogság érzetünk ért felelős .Így tehát bátran mondható, hogy a takarítás nem csak javítja a hangulatot ,de növeli a stressz tűrőképességet is.


4. Tudtad?. .hogy akinél rend és tisztaság van az boldogabb és a takarítás nem csak a tisztaság miatt fontos? A rendetlen és kevésbé igényes lakásoknak negatív pszichológiai hatása van.


5.Tudtad?. .hogy a liszt a legjobb a takarításhoz? Ablaktisztításhoz nincs másra szükséged mint vízre, ecetre és egy kis kukoricalisztre.

6. Tudtad?… hogy az ecet szódabikarbónával keverve remek duguláselhárító? Keverd össze majd öntsd a lefolyóba. Ha nagyon makacs a dugulás kombinálhatod egy lefolyótisztító készülékkel.

7. Tudtad?.. hogy a citrom tökéletes szagtalanító? Tedd a mikróba 1 percre! Nem csak szagtalanítja, hanem utána akár egy kézzel is könnyen kicsavarhatod a levét. Kend akár zsíros foltra, és hagyd állni 10 percig, ezután szivaccsal könnyedén lejönnek a szennyeződések, ráadásul garantál a kellemes citromillat és fertőtlenítés is .

8. Tudtad?… hogy a vécében a lerakódásokat és foltokat úgy tüntetheted el a legkönnyebben, ha Colát öntesz bele? Hagy kicsit állni, majd öblítsd le.


9. Tudtad?.. hogy a wd40 jó a szőnyegfoltok eltávolításában? Ne hagyjuk, hogy a tinta vagy más foltok tönkre tegyék szőnyegünket, Permetezzük be wd40-el,várjunk egy-két percet majd használjunk szőnyegtisztítót vagy szappanos vizet.

10. Tudtad?.. hogy a csaptelepeket ha áttörlöd egy félbevágott citrommal újra ragyogóak lesznek? Érdemes kipróbálni.

11. Tudtad?.. hogy az árnyékolót a legkönnyebben úgy tudod megtisztítani ha a kezedere húzol egy régi vastag zoknit és azzal töröljük át az árnyékolót?

12. Tudtad?.. hogy ha a szőnyeg foltját befújod ablaktisztítóval és hagyod egy picit állni, majd átvasalod akkor a folt nyomtalanúl eltűnik?

13.Tudtad?.. hogy a hideg zsíroldót nem csak a konyhában tudod hasznosítani? A hideg zsíroldóval a fürdőszobában is csodát művelhetsz, a szappan-tusfürdő-sampon által keletkezett foltokat a tükrön vagy a zuhanykabinon is könnyen eltüntetheted.

14.Tudtad?.. hogy a fényes rozsdamentes acéllábasokat fényesítheted olivaolajjal? Egy csepp olaj a papírtörlőre, és a tisztalábosok még ragyogóbbak lesznek. Tényleg csak egy csepp szükséges!

15.Tudtad?.. hogy az üres papírtörlő guriga még számtalan dologra is felhasználható? A gurigát könnyen ráhúzhatod a porszívócsövére / lehet, hogy a különböző méretek miatt nem árt behajtani vagy megtörni a gurigát/ ha pedig összenyomod a papírcső végét, máris könnyebben tudod felszívni a port a legszűkebb résekből is.

16.Tudtad?.. hogy a mosószódával a fugákat gyönyörűen ki tudod tisztítani? A vízben keverj el annyi mosószódát, hogy pasztaállagot kapj. Kend fel a felületre, várj néhány percet, majd dörzsöld át.

17.Tudtad?.. hogy a banánhéjat a bőr bútorok megújítására is fel tudod használni? A banánhéj belső részét használd a bőr megújítására. A héjából származó kálium felszívódik a bőrben, csökkentve ezzel a kopásnyomásokat. Kanapékhoz, textíliákhoz kiváló módszer.


Szólj hozzá!