Ózongenerátor működése

Ózongenerátor működése

A vírussal szennyezett környezet nagy kockázatot jelent az emberek számára. A megfelelő fertőtlenítéssel a vírusok tovább fertőzése, újra fertőzése megakadályozható. A fertőzést okozó mikroorganizmusoknak a fertőző forrástól az emberi szervezetig terjedő útjából kijelölhető egy rövidebb-hosszabb szakasz, melyet a vírusok a külső környezetben, a különböző eszközökön, tárgyakon, anyagokon töltenek. A védekezésnek fontos láncszeme a terjedés megakadályozása, a külső környezetben lévő kórokozók elpusztítása, amit csak megfelelő fertőtlenítéssel érhetünk el

Az egészséges friss levegő mindenki számára fontos ezért a lakások teljes fertőtlenítésének az igénye hívta életre az ózonos fertőtlenítést, mely eljárást hazánkban az elsők között végezzük ügyfeleink legnagyobb elégedettségére.
A makacs, kellemetlen szagok teljes megszüntetése környezetbarát ózontechnológiával történik. 

Az ózon, amely az ózongenerátor működése közben keletkezik, gáz halmazállapotú, így egyidőben fertőtleníthető vele a lakás légtere és minden berendezése is. Könnyedén behatol a kárpitokba, szőnyegekbe, ágymatracba, ágyneműbe és minden nehezen hozzáférhető helyen ki tudja fejteni fertőtlenítő hatását.

Az ózongenerátor működése közben megsemmisíti a baktériumokat, vírusokat, penészgomba-spórákat, bogarakat, hangyákat, csótányokat poratkákat és az allergiát okozó poratka ürüléket is. Semlegesíti a dohányfüstöt és egyéb kellemetlen szagokat, friss és egészséges teret hagy maga után. Az ózonos fertőtlenítő eljárásunk maximálisan környezet- és családbarát. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes friss tavaszi eső illatot.

Mérgező ózongáz elpusztít minden ismert baktérium és vírus fajtát, legyen az felületeken található szalmonella baktérium, a klímaberendezésben gyakran előforduló legionella baktérium, esetleg az influenza vírus vagy a koronavírus. A hagyományos ózonos légtisztító berendezések után a mérgező ózon a helyiségben maradva mérgezi a bentlévőket. Az általunk használt bio eljárás a fertőtlenítésre használt ózont a folyamat végén visszaalakítja oxigénné.

Az ózongáz fertőtlenítésre használt koncentrációban mérgező hatású, ezért a kezelés alatt senki sem tartózkodhat a lakásban. A növényeket és állatokat is el kell távolítania erre az időre. A kezelés végeztével alaposan kiszellőztetve, biztonságosan adjuk át a lakást.

Mi a különbség ózongenerátor és ózongenerátor készülék között? Nagyon röviden az ózon gáz előállításának módja. Alapvetően két olyan mód áll rendelkezésre, amellyel hatékonyan elő tudjuk állítani az ózont és ezektől függ, hogyan működik az ózongenerátor. Ezek közül az elektrosztatikus kisüléssel működő készülékek a legelterjedtebbek a hétköznapokban, az ózon 99%-át ezzel állítják elő.

Ezért kiemelt fontosságú az elektrosztatikus kisülések felhasználásával működő ózontermelő berendezések fejlesztése. Az első szabadalmat 1857-ben jegyezték be, Siemens szabadalmaztatta ekkor első, ipari hasznosításra is alkalmas készülékét.

Ezek az ózongenerátorok két jól megkülönböztethető egységből állnak: egy a kisüléshez szükséges elektródokat (és dielektrikumot) magában foglaló reakciócellából, és egy nagyfeszültség előállítására alkalmas tápegységből.

A saját fejlesztésű ózongenerátor készülékeink nagy teljesítménnyel és automatikus ózongenerátor működése során segítik a hatékony munkát. A készülék használata néhány alapvető intézkedés betartása mellett egyszerű és biztonságos. A használat előtt fontos ellenőrizni, hogy a terület előzetes tisztítása megtörtént, a szag forrása eltávolításra került, valamint lényeges meggyőződni arról, hogy a terület szellőztetése megoldható. Az adott helyiséget az eljárás idejére alaposan le kell zárni, hogy az ózon gáz ne tudjon elillani, vagy másik helyiségbe átszivárogni.

Az eljárási idő alatt, mind az emberi, mind az állati, sőt – a legtöbb esetben – a növényi jelenlét is tilos!

Az ózongenerátor működése során magas koncentrációjú ózon gázt bocsát ki, ami részt vesz a gombák, atkák, allergének és kellemetlen szagok elűzésében. Az eljárási időt követően (30, 60, 90, 120 perc stb.) érdemes még legalább fél órát várakozni, majd a helyiséget alaposan kiszellőztetni.

Hol alkalmazható az ózonos fertőtlenítés?

Ózonos fertőtlenítés autóban
Ózonos fertőtlenítés autóban
 • Lakások házak
 • Autók
 • Óvodák és iskolák, kollégiumok, idős otthonok.
 • Szállodák, panziók, turisztikai szolgáltatók.
 • Gyógyszertárak, EÜ állami és magán intézmények, orvosi rendelők.
 • Raktárak, depók, üzemek, gyáregységek és csarnokok.
 • Üzletek, áruházak, kereskedelmi szolgáltatók.
 • Közösségi helyek, múzeumok, könyvtárak, templomok és egyházi objektumok.
 • Sport, uszoda, wellness, fittness létesítmények, kondi és edzőtermek.
 • Vendéglátó és szórakoztatóipari szolgáltatók.
 • Iroda, ipari és kereskedelmi ingatlanüzemeltetők, épületfenntartók.
Ózongenerátor működése
Ózongenerátos fertőtlenítés

Az ózon rövid idő alatt tiszta oxigénné bomlik, ezért az ózonos fertőtlenítéssel semmi veszélyes anyag nem marad a kezelt területen!

Penész – A penészgombák sokszor megtelepszenek a nedves, nyirkos helyiségekben, sarkokban, komoly szagokat és betegségeket okozva ezáltal. A penészgombák spórái pedig a légutakba bejutva okoznak allergiát és egészségügyi károsodást. Az ózon eljárással kezelt helyiségekben viszont a penész szag megszűnik, a gomba spórák és gomba telepek teljesen elpusztulnak.

Allergének – Az otthonainkban a poratkák sok esetben felhalmozódnak és ezen élőlények ürüléke okozza a légzőszervi irritációt az emberi szervezetben. A porszívózás ugyan sokat segít, de a mikrorészecskék eltüntetésére nem alkalmas. Az ózonos kezelés során az ágyneműben, takaróban, szőnyegben és egyéb textiliában megbúvó poratkák, allergének viszont eltűnnek.

Rossz szagok – Az ózon a levegőnél sokkal nehezebb halmazállapotú, így minden apró résbe, hézagba beszivárog. Ezáltal képes behatolni a textilekbe, szövetekbe, kárpitokba, valamint az ágyneműk és matracok belsejébe is egyaránt és elpusztítani az ott megbúvó kórokozókat, megszüntetve ezáltal a kellemetlen szagokat. De az ózon nagyszerű megoldást jelent a dohányfüst, vagy  a dohos, állott szag megszüntetésére is.