Haláleset utáni takarítás

Haláleset utáni takarítás

Haláleset utáni takarítás

A halálesetet utáni takarítás a Clean & Go kft speciális szolgáltatása. Az ingatlan kitakarítása egy halálesetet követően általában a tulajdonos illetve a családtagok, rokonok felelőssége, ez azonban fizikailag és érzelmileg egyaránt megterhelő feladat. Ebben kívánunk ügyfeleink segítségére lenni!

A fájdalom, a hirtelen jött sokkoló veszteség és elgyengült érzelmi állapot miatt ez teljesen méltányolható és érthető. De sokszor az is előfordul, hogy egész egyszerűen az idő hiánya miatt lehetetlenség erre energiát fordítaniuk, mert közben – ahogy mondani szokás – „az élet nem áll(t) meg”. Vagyis a napi teendők, a munka, a család, a gyermekek ellátása éppúgy rájuk terhelődik, mint annak előtte, hogy e tragikus esemény megrázta volna a hozzátartozók életét.

Ezt a megterhelő és embert próbáló feladatot munkatársaink leveszik az Ön válláról, és ha szüksége van ránk, akár a halál beálltát követő 24 órán belül is vállaljuk az elhunytjuk utáni teljes körű takarítást, fertőtlenítést és lomtalanítást.

Legyen ez akár baleset vagy bűncselekmény utáni fertőtlenítő takarítás. (Mindkettő esetében nyilvánvalóan egyeztetve ennek lehetségessé válásáról a nyomrögzítő, helyszínelő rendőrszakemberekkel, a nyomozóhatóságokkal.)

A Clean & Go kft takarító csapata – és annak kiváló eszköztára – alkalmas mindennemű szennyeződés, vér, testnedvek feltakarítására, különböző felületek tisztára mosására és fertőtlenítésére. Extrém esetben, ha a padlózat cseréjére is szükség van, a helyreállítást is elvégezzük az ingatlanban. Kivitelező építész szakemberek mindig rendelkezésünkre állnak, amikor a helyzet megkívánja.

Mindezt korszerű, tisztításhoz szükséges gépekkel és eszközökkel, valamint a legújabb antivirális- és antibakteriális takarítószerek alkalmazásával hajtjuk végre.

Mivel nincsen két egyforma helyszín, így két ugyanolyan takarítás (infrastrukturális, eszköz- és időbeni igénye) sem igen fordul elő. A takarítás árait ezért minden esetben egyedi kalkulációban készítjük el.

Speciális takartási szolgáltatásunkkal profi segítséget nyújtunk haláleset vagy munkahelyi baleset előfordulásakor. Fontos számunkra az elhunyt méltóságának megőrzése. Arra törekszünk, hogy a lehető leggyorsabban és legteljesebben visszaállítsuk az érintett ingatlan eredeti, haláleset bekövetkezése előtti állapotát.

Milyen feladatokat látunk el?

elhunytak utáni takarítás (főként idős emberek természetes halála esetén),

bűnügyi takarítás (magánházban történt gyilkosság, öngyilkosság után),

halállal végződő/nem halálos kimenetelű munkahelyi balesetek helyszínének rendbetétele

Elhunytak utáni fertőtlenítő takarítás:

Vannak életünkben különösen nehéz élethelyzetek. Például, mikor környezetünkben haláleset történik. Ön ilyen esetben is számíthat munkánkra.. Az ingatlan teljes tisztítását és fertőtlenítését a lehető legnagyobb diszkrécióval és megfelelő szakmai háttérrel tudjuk biztosítani. Igyekszünk minden ezzel a feladattal járó tehertől mentesíteni, hiszen így is marad bőven olyan, amit csak személyesen Ön tud elvégezni.

Takarítás alkalmával figyelembe kell venni a helyszínelés során alkalmazott vegyszereket és ennek megfelelően  anyagoknak teljes  eltávolítása sokszor kihívás még egy tapasztalt takarító cégnek is.. (A bűnügyi helyszínelők által ujjnyom-előhívás céljából használt különböző színű porok, láthatatlan  biológiai anyagmaradványok megjelenítésére alkalmazott vegyi anyagok eltüntetése, semlegesítése.)

Helyszínen a vérrel és egyéb emberi maradványokkal erősen szennyezett bútordarabok, tárgyak tisztítása, fertőtlenítése, majd – igény szerint – elszállítása, szennyezett helyiségek teljes tisztítása, fertőtlenítése.

Sajnos egy ilyen eset során sokszor szembesülünk  azzal a helyzettel  a halottak utáni takarítás kapcsán , amit jó esetben csak a filmekben lát az ember… Éspedig, hogy több napja, több hete elhunyt személy után kell a nyomokat eltüntetni és a fertőzésveszély elkerülése érdekében egy teljes körű fertőtlenítést végezni az egész lakásban.

Sok ilyen esetben a test már oszlásnak indulhat és a bomlás szaga teljesen átható, normál módon meg nem szüntethető. Ilyenkor a hagyományos fertőtlenítés után egy ózongenerátoros fertőtlenítés is szükségszerű. Az ózongenerátor nem csak fertőtlenítő hatású, de a szagokat teljes mértékben megszünteti.

Tűz utáni takarítás:

Minden esetben a tűz hatalmas károkat végez otthonunkban ami nem csak anyagilag megterhelő hanem lelkileg is hisz a tűz után marad korom és törmelék, átázott bútorok, textíliák, edények, egyéb tárgyak, valamint a tűzoltók erőfeszítései utáni zűrzavar, óriási nyomást helyez a károsultra. Takarítani és rendet tenni, intézni a biztosítót, szomszédokkal tárgyalni, stb..

Ha mindez meghaladhatja az erejét.

Tűzeset utáni takarítás. Ebben a legnehezebb, hogy a korom mindent vastagon belep, és mivel ez egy zsíros anyag, az eltávolításához speciális szerekre és eszközökre van szükség. A tűz után még a falak is kormosak, erre sokszor csak az újrafestés jelent megoldást. Sajnos nem egyszerű az égett szag eltüntetése sem, mert ez is beleissza magát még azokba a berendezésekbe is, amelyek egyébként épek maradtak. Ezeknél mérlegelni kell, hogy a tulajdonos szeretné-e a tisztítást vagy inkább lecserélné az egyébként is régi, esetleg elavult, kopott bútort. Ilyenkor sokan azt választják, hogy inkább újat vásárolnak, mert nem szeretnék, hogy bármi is a balesetre emlékeztesse őket a lakásban. 

A tűzeset utáni takarítás során fontos a hatékonyság és a gyorsaság is. Ezen mindenki szeretne minél hamarabb túl lenni, ami teljesen érthető. A korom eltüntetése azonban nem csak speciális szereket és eszközöket igényel, hanem tapasztalatot is. Cégünk már többször is bizonyított e téren, így Ön is biztos lehet benne, hogy elégedett lesz a munkánkkal! 

A tűzeset utáni takarítás lelki terhével nem kell Önnek megküzdenie! Bízza ránk a feladatot, hogy már csak a megújult, tiszta, rendezett lakásba kelljen visszatérnie, ahol semmi sem emlékezteti majd a történtekre.

 Diszkréten, tapintatosan dolgozunk az Ön kéréséhez alkalmazkodva.

A kormot nem lehet házi vegyszerekkel és technológiával eltávolítani. Már az sem mindegy, hogy minek érdemes nekiállni. Szakembereink szaktudással és tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen, így gyorsan és hatékonyan készítik elő az ingatlant a felújításra.