Beázás utáni takarítás

Beázás utáni takarítás

A képen is jól látható. hogy meddig állt a víz a pincében

A beázás utáni takarítás első lépések


Az első és legfontosabb lépés a víz felszárítása vagy – nagy mennyiségű víz esetén – kiszivattyúzása.


– Távolítson el minden vizet. Minél tovább áll az otthonában, annál nagyobb kárt okoz. Nagymértékű árvíz esetén előfordulhat, hogy szivattyúra lesz szükség, amellyel az elárasztott terület legmélyebb részéről kell kezdeni a szivattyúzást. Kisebb mennyiségű vízhez száraz-nedves porszívó is alkalmas. 

A víz nem csak a belső berendezéseket, bútorokat teszi tönkre, hanem a magas páratartalom penészedést is eredményezhet. 

 Kezdje el a szárítási folyamatot. A penész az árvíz után 24-48 órán belül elkezd kifejlődni, így a szárítási folyamat gyors elindítása kulcsfontosságú a vízkárok enyhítése szempontjából. Hagyja a készülékeket és az aljzatokat levegőn megszáradni, és távolítson el minden nedves bútort vagy szőnyeget a beltérről. Nyissa ki az ablakokat, hogy kiengedje a nedves levegőt. Ellenőrizze a falakat is – minden érintett gipszkartont vagy olyan anyagot, ami érzékeny a vízre, el kell távolítani. A beázás utáni helyreállítás fontos lépése a páramentesítés. Az ipari szárítógépek/ventilátorok elszívják a nedvességet a helyiségből – de az ablakokat beindítás előtt feltétlenül zárja be.

A takarítás lépései


Viseljen gumicsizmát, gumikesztyűt, szükség esetén maszkot és szemvédőt, hogy minimalizálja a sérülések vagy fertőzések kockázatát.

Mindent, ami érintkezett a vízzel, fertőtleníteni kell. Használjon forró vizet és fertőtlenítőszert a falak és más olyan felületek súrolásához, amelyek érintkezhetnek emberrel. 


Ha nagyobb padlófelületet érintett a beázás, érdemes padlótisztítógéppel feltakarítani a nyomait. Ehhez ajánljuk a mini csomagunkat, mely tartalmaz ez egytárcsás padlótisztítót, valamint egy 1 motoros 35 l-es száraz-nedves porszívót is.

Kanapék, matracok a legtöbb esetben menthetetlenek, ha megszívták magukat a koszos vízzel. Azonban, ha csak enyhe beázás történt, vagy még időben sikerült biztonságba helyezni a bútortárgyakat, elegendő lehet egy nedves kárpittisztítás.


Fa bútorok esetén helyezzen alumínium fóliadarabokat a fa bútorok lábai vagy alja alá, hogy ne szívják fel a további vizet. Vigye ki a fiókokat száraz helyre, és tegye félre a tartalmukat külön  a tisztításhoz. Ha lehetséges, távolítsa el a fa bútorok hátulját, hogy a levegő gyorsabban megszárítsa. Törölje át a bútorokat fertőtlenítőszerrel, várjon 5 percet, majd szárítsa meg papírtörlővel.


A vizes helyiségek egész felszínét (járófelületet, falicsempét) mossa át fertőtlenítőszerrel. 

Páramentesítés, falszárítás, bázási utáni szárítás

A nyirkos épületek, a vizes falak vagy akár a dohos pincék rengeteg próblémát okoznak melyeket ha nem kezelnek időben csak súlyosbodni fognak. A víz nem csak a falakat teszi tönkre, a helységben lévő bútorok, tárgyak is korrodálnak, penészesednek. A penész megjelenésével a légúti megbetegedéssel is számolni lehet!

Házi módszerek ilyen esetekben nem járnak tartós eredménnyel! Csapatunk képes megoldani a próblémát a használt ipari gépek, technológiák sok éves tapasztalat, nedvességmérő műszer, páramentesítő, ózongenerátor, illetve a vakolat leverés, szárítás, szigetelés, vakolat, festés helyreállítása szolgáltatással száraz, falak és páramentes környezet fogják várni a munka végeztével.

Összefoglalva tehát, miért fontos, hogy foglalkozzunk a vizes, beázott, nyirkos falak problematikájával és a páramentesítéssel:

 • Nyirkos helyiségekben élni hosszú távon egészségtelen, légzőszervi megbetegedésekhez vezethet, nem mellesleg a közérzetünket is rontja.
 • Az átnedvesedett, vizesedő falak szerkezeti problémákat okozhatnak legsúlyosabb esetben. Enyhébb esetekben is az érintett falfelület vakolatának mállásához, penészedéséhez, salétromosodásához vezetnek, és ezektől a problémáktól falszárítás nélkül meglehetősen nehezen tudunk megszabadulni.
 • A károsodott vakolat könnyen ledobja a rajta lévő burkolatot. Leválhatnak a falról a csempék, de még a padlóburkolatnál is számíthatunk rá, hogy nem lesz olyan tartós.
 • Egy esőzés után, ha elöntötte a pincénket, alagsori helyiségünket a víz, utána jó ideig nem tudjuk az adott helyiséget normálisan használni.
 • Dohos, nyirokos pincéket nem lehet funkcionálisan olyan jól kihasználni, bizonyos dolgok (például termények, tüzelőanyag, stb.) tárolására kevésbé alkalmasak.
 • A fertőtlenítő takarítás egy speciális takarítási tevékenység.Fertőtlenítő takarításra általában akkor van szükség amikor beázás, csőtörés, lakásfelújítás történik, de szükséges lehet még konyha vagy fürdőszoba esetén is. Fertőtlenítő takarítás esetén fontos, hogy minden esetben alaposan és precízen legyen elvégezve mivel, mint neve is utal rá, nem csak takarítani hanem fertőtleníteni is kell az adott helyiséget. Takarító személyzetünk készséggel áll szolgálatába a Fertőtlenítő takarítás esetén is egyaránt.Másik kiemelten fontos eset, amikor szükséges van a megfelelő fertőtlenítésre az a megbetegedések, járványok időszaka. Mivel a számos fajta vírus és baktérium különböző felületeken más-más ideig képesek életben maradni, ezért kiemelten fontos figyelmet szentelni ezeknek a felületeknek a fertőtlenítő takarítására. Ezzel megelőzhetőek a különböző fertőződések.Vírusok fertőtlenítéseTakarítási szolgáltatásunkat ajánljuk folyamatos megelőző fertőtlenítés formájában:
  • gyermek intézmények, játszóházak
  • otthon ápolt betegek
  • természetgyógyászati központok
  • gyógy kozmetika
  • fittness, wellnes központok
  • tetováló szalonok
  • edzőtermek
  • masszázs szalonok
  • magánházak nagytakarításánál
  • magánrendelők
  Fertőtlenítő szereink széles hatás spektrumúak. Bactericid,fungicid, sporocid, virocid, tubercolocid, MRSA, madárinfluenzára teszteltek. Kollégáink szigorúan dokumentáltan kezelik a fertőtlenítőszereket, kiemelt figyelmet fordítva a hígítási arányra és behatási idő betartására.Ha szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, forduljon hozzánk bizalommal a részletekért! Válassza tapasztalt csapatunkat a fertőtlenítő takarításához, biztosítson kollégáinak vagy ügyfeleinek higiénikus környezetet egysze
 • Beázás utáni takarítás Budapest 1.kerület
 • Beázás utáni takarítás Budapest 2.kerület
 • Beázás utáni takarítás Budapest 3.kerület
 • Beázás utáni takarítás Budapest 4.kerület
 • Beázás utáni takarítás Budapest 5.kerület
 • Beázás utáni takarítás Budapest 6.kerület
 • Beázás utáni takarítás Budapest 7.kerület
 • Beázás utáni takarítás Budapest 8.kerület
 • Beázás utáni takarítás Budapest 9.kerület
 • Beázás utáni takarítás Budapest 10.kerület

Szólj hozzá!