Karácsonyi nagytakarítás

Karácsonyi nagytakarítás

Karácsonyi nagytakarítás alkalmával családi házak, lakások, irodák, éttermek nagy takarítását vállaljuk Budapest és Pest megye teljes területén.
Szeretné felkészíteni családi házát, lakását, irodáját az ünnepekre, esetleg vendégek fogadására, tárgyalásra vagy esetleg el akarja tüntetni egy buli nyomait vagy csak ideje volna már a nagytakarításnak, lakásfelújítási munkálatok utáni nagy takarítást kellene végezni, és szeretné ezt szakemberre bízni?Jó helyen jár.

Cégünk profi ipari technológiával, eszközökkel és kizárólag minőségi vegyszerekkel dolgozik. Nagytakarítás során igényeknek megfelelően mindenre kiterjedő nagytakarítást hajtunk végre pincétől a padlásig.

Igényelhető plusz szolgáltatások nagytakarítás során: radiátor belső gőztisztítása, bőrápolás, szőnyeg-kárpittisztítás, fuga tisztítás,klíma mosás.függöny tisztítás, redőny és zsalúzia tisztítás.

Családi ház takarításának díja az igényelt szolgáltatások alapján történik, mivel mindenkinek más az igénye, árajánlatot kérhet az árajánlat menüpontban, de a pontos árat az ingatlan felmérése után a helyszínen tudjuk pontosítani! 

Karácsonyi nagytakarítás

Ha nemcsak karácsonykor, hanem utána is szeretné, hogy lakása tiszta és pormentes legyen erre kell odafigyelni:

A por alapos eltávolításával nemcsak lakásunk szépségét, hanem családunk egészségét is megóvhatjuk, ugyanis a leülepedett, illetve levegőben szálló por számtalan egészségügyi kockázatot rejt magában.

Por-tudomány

A pornak alapvetően két fajtáját különböztetik meg a szakemberek: van szálló és van leülepedő por.

  1. A leülepedő por mérete miatt nem sokáig tartózkodik a levegőben, hanem leszáll a felületekre, például a padlóra vagy a polcokra. Ez a fajta por jellemzően 10 mikrométernél, azaz 0,01 milliméternél nagyobb méretű.
  2. A szálló por sokkal kisebb (10 mikrométer alatti), és addig köröz a lakás levegőjében, amíg összetapadva más porszemcsékkel elég nehéz nem lesz ahhoz, hogy leülepedjen.

A 10 mikrométer alatti, levegőben szálló por kémiai összetételétől függően változatos panaszokat okozhat. Ha például nehézfémeket is tartalmaz, akár rákkeltő hatású is lehet, de a különböző allergének is összegyűlhetnek a ház porában, így akár az allergia szezon elmúltával is képesek kellemetlen tüneteket okozni. Fontos felismerni ezt a veszélyforrást, mert Magyarországon egyes becslések szerint akár a lakosság 25-30 százaléka is érintett valamilyen allergiás megbetegedésben.

Bár a leülepedő por esetében kisebb a belégzés kockázata, ám ez is ártalmas lehet az egészségre, ha pedig padlón „mászó”, játszó kisgyermek van a háztartásban, kiemelten érdemes rá figyelmet fordítani.

Mindig fentről kezdjük!

Talán magától értetődő, de egy emlékeztetőt megér, hogy a portalanítás során mindig a magasabb felületek felől haladjunk lefelé. Kezdjük a csillárokkal, karnisokkal, szekrénytetőkkel, és innen haladva jussunk el a padlóig. Így sokkal hatékonyabbak lehetünk és rengeteg plusz munkát is megspórolunk magunknak.

Fordítsunk különösen nagy figyelmet a szőnyegekre!

A szőnyegek különösen alkalmasak arra, hogy összegyűjtsék a ház porát. Nemcsak a hajszálak, de többek között kisállat allergének, emberi hámsejtek, morzsák is ragadhatnak, illetve gyűlhetnek össze bennük, ezért érdemes speciális figyelmet fordítani rájuk, akár különleges porszívó fejek beszerzésével is. Ha így teszünk, kevesebb lehet a por a lakásban.

Ne hagyjuk ki a zugokat!

Bár a nehezen hozzáférhető sarkok, a szekrény mögötti részek átugrása csábító lehet, ne feledjük: lehet, hogy a ház ezen részei nincsenek szem előtt, de ugyanúgy megtelepszik bennük a por. Rendszeres ellenőrzésükkel pedig arról is meggyőződhetünk, hogy ezeken a félreeső részeken nem telepedtek meg a penészgombák.

A porszívó lehet a legjobb barátunk

A por elleni harc egyik legfőbb fegyvere a porszívó. Számtalan, különböző elven és technikával működő modell között válogathatunk, úgyhogy érdemes átgondolni a lehetőségeinket és az igényeinket.

  • Kisgyermekek vagy éppen egy allergiás családtag mellett például különösen fontos a teljes pormentességre való törekvés, ennek eléréséhez segítségünkre lehetnek azok a készülékek, melyek beépített lézerfénnyel világítják meg a padlót, megmutatva az addig nem látható porszemeket – így igazi „mélytakarítást” végezhetünk.
  • A Dyson szakértői szerint azt is érdemes külön mérlegelni, ha háziállatunk, vagy éppen hosszú hajunk van. Ekkor pedig egy olyan készülék lehet a legjobb választás, mely a nagy szívó erő mellett speciális fejjel is rendelkezik, hogy legyűrje ezeket a kihívásokat.
  •  Nagy könnyebbség az is, ha a porszívó vezeték nélkül működik. Így sokkal mobilabbak vagyunk, nem kell egyik konnektorból a másikba dugdosnunk a porszívót, ami sokunknak okoz bosszúságot.
  • Napjainkban már olyan porszívók is vannak, melyek érzékelők segítségévek folyamatosan monitorozzák a felszívott por mennyiségét, és automata módra kapcsolva ennek alapján képesek a pormennyiséghez igazítani szívó erejüket: ha sok piszkot érzékelnek akkor felerősítik, ha keveset akkor lecsökkentik azt.
  • A megfelelő porszívó kiválasztásánál az is különösen fontos, hogy amit felszívunk, az bent is maradjon. Erről különböző, a készülékbe épített szűrők gondoskodnak. Az igazán hatékony porszívó több szintű, zárt szűrőrendszerrel rendelkezik, így biztosítja azt, hogy minél kevesebb, akár egész minimális mennyiségű por, jusson vissza a levegőbe.

Szellőztessünk!

Az átgondolt szellőztetés különösen segítségünkre lehet takarításkor, a lakásban lévő légáramlás ugyanis segíthet abban, hogy a felbolygatott por egy része kívülre távozzon és ne ülepedjen le újra a lakásban

Button Button Button Button

Szólj hozzá!