Klíma tisztítás mosás

Klíma tisztítás mosás

klíma tisztítás mosás technológia egyesíti a vegyszer szennyoldó képességét a vízsugár erejével. Ez a leghatékonyabb klímatisztítási eljárás mely képes visszaállítani a klíma tisztaságát az eredeti állapotába.

Ha már van klímája, ne feledkezzen el az éves klíma karbantartás, klíma tisztítás fontosságáról az Ön és családja egészsége, valamint klímaberendezésének élettartam növelése miatt.

A légkondícionáló rendszeres karbantartásával megelőzhetőek a klíma egészségkárosító hatásai, amelyeket az elhanyagolt légkondicionálóknál tapasztalhatunk. Azonban a klíma időszakos felülvizsgálata műszaki okok miatt is indokolt, az élettartam növelése mellett az energiafelhasználását is csökkenthetjük klímánknak.

A légkondi jelentős mennyiségű port, atkát szűr ki a lakás levegőjéből működése közben. A hőcserélő rendszeres fertőtlenítése nélkül ez a por egy aktívan fertőző réteget, biofilmet hozhat létre a klíma hőcserélőjén, a cseppvíztálcában és az elvezetőcsőben. A tisztítás során eltávolítjuk a lerakódásokat vegyszeres kezeléssel.

Takarítson meg pénzt!

A piszkos légkondicionáló akár 30%-kal több energiát használ fel, mint egy rendszeresen tisztított.

Az elkoszolódott hőcserélőn nehezebben megy végbe a hő leadása, ezért a gépnek nagyobb energiával kell dolgoznia a levegő lehűtése érdekében.

Ha a ventilátort szennyeződés borítja, nem tud elegendő levegőt átáramoltatni a készüléken, ezért növelni kell a ventilátor sebességét, ami szintén nagyobb energia felhasználást eredményez.

Egy tiszta készüléken általában kétszer több levegő képes átáramolni, mint egy nem tisztított egységen azonos mennyiségű energia felhasználásával

A módszer lényege az, hogy a megfelelően kiválasztott és nagy mennyiségben bevitt vegyszer fellazítja a szennyeződéseket, az erős vízsugár pedig eltünteti a felületről.
Az eredmény egy tiszta, kosz és vegyszer mentes klíma.

Klímatechnikai alapfogalmak

SPLIT Klíma:

Lakossági felhasználású klíma berendezések. Alapvetően a hőmérséklet és a páratartalom kívánt mértékét lehet velük befolyásolni. A SPLIT szó jelentése osztott. A megnevezés oka, hogy egy beltéri és egy kültéri egységből áll. A beltéri egység végzi a párátlanítást és a légbe fúvást, a kültéri egységben található a kompresszor és a kondenzátor, amik a tényleges…

Klímamosás:

Akkor van szükség a nagyobb volumenű tisztítási munka elvégzésére, ha a ventilátoron, légterelőkön jelentős mennyiségű koszolódás, valamint már gombásodás is látható. Ekkor a beltéri egység teljes burkolatának eltávolítása történik, majd a mögötte levő fal, és alatta levő padlófelület védelmét szolgáló fóliázása mellett minden alkatrész teljes megtisztítására, fertőtlenítésére kerül sor. Szükség szerint a ventilátorlapát, terelőlapok és a csepptálca kiszerelésére is sor kerül.

Kültéri egység mosására is szükség lehet, ha a hőcserélő lamellái között normál módon el nem távolítható, vagy extrém szennyeződés van, valamint a kültéri egységbe rovarok, egér, darázs… is beköltözhet, akadályozva annak normál működését. A kültéri egység burkolatának eltávolítása után lehet a tisztítási folyamatot elvégezni, mely többféle megoldással kivitelezhető. Például társasházak esetén a homlokzatra és a padlóra szerelt kültéri egységeket a körülötte és alatta levő szomszédok zavarása, esetleges bepiszkítása miatt nem lehet magasnyomású tisztító berendezéssel kimosni. Ekkor más megoldásokkal történik a tisztítás kivitelezése.

Menete:

A beltéri egységből eltávolítjuk a szűrőket, légterelőket majd megszabadítjuk a berendezést a külső burkolatától, a jól hozzáférhetővé váló hőcserélőt és mókuskereket a falon felszerelt állapotban mossuk ki. A folyamat végére eltávolításra kerül minden szennyező és fertőző anyag a berendezésből. A művelet teljesen biztonságos a klímaberendezésre és az otthonára nézve is.

Klíma tisztítás és menete:

Beltéri klíma egység

 • hőcserélő tisztítás fertőtlenítőszerrel
 • burkolattisztítás fertőtlenítőszerrel
 • szűrőbetétek tisztítása fertőtlenítőszerrel
 • betáp és vezérlő vezeték kötések ellenőrzése
 • üzemi ellenőrzés
 • kifújt hőmérséklet ellenőrzése


A kültéri egység tisztítását nem minden esetben tudjuk vállalni, de nem is minden esetben szükséges.

Általános klíma karbantartás tartalmazza:

Kültéri klíma egység

 • hőcserélő tisztítása, portalanítása szükség esetén magasnyomású berendezéssel
 • burkolattisztítás tisztítószerrel
 • betáp és vezérlő vezeték kötések ellenőrzése
 • hűtőközeg ellenőrzés
 • üzemi ellenőrzés

MILYEN GYAKRAN AJÁNLOTT  A KLÍMATISZTÍTÁS?

A klímatisztítás gyakorisága függ a levegő minőségétől, a helységben végzett tevékenységtől, a háziállatoktól, a dohányzástól és legfőképpen attól, hogy mennyit és mire használják.

 • Normál otthoni felhasználás mellett, ha csak hűtésre használjuk nyáron, akkor évi egy karbantartás szükséges, ez egyébként is elengedhetetlen a garancia megőrzéséhez.
 • Ha fűteni is szeretnénk vele, vagy olyan helyen van a lakásban, ahol jobban szennyeződik, pl. konyha, akkor ajánlott évente legalább kétszer.

“A minőség nálunk alapkövetelmény. Mindig olyan munkát adunk ki a kezünkből, amire büszkék vagyunk.”

Klíma tisztítás mosás

Klíma tisztítás mosás Budapest

Klíma tisztítás mosás Budapest 1.ker

Klíma tisztítás mosás Budapest 2.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 3.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 4-ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 5.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 6.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 7.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 8.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 9.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 10.ker.