Klíma tisztítás mosás

Klíma tisztítás mosás

klíma tisztítás mosás technológia egyesíti a vegyszer szennyoldó képességét a vízsugár erejével. Ez a leghatékonyabb klímatisztítási eljárás mely képes visszaállítani a klíma tisztaságát az eredeti állapotába.

Ha már van klímája, ne feledkezzen el az éves klíma karbantartás, klíma tisztítás fontosságáról az Ön és családja egészsége, valamint klímaberendezésének élettartam növelése miatt.

A légkondícionáló rendszeres karbantartásával megelőzhetőek a klíma egészségkárosító hatásai, amelyeket az elhanyagolt légkondicionálóknál tapasztalhatunk. Azonban a klíma időszakos felülvizsgálata műszaki okok miatt is indokolt, az élettartam növelése mellett az energiafelhasználását is csökkenthetjük klímánknak.

A légkondi jelentős mennyiségű port, atkát szűr ki a lakás levegőjéből működése közben. A hőcserélő rendszeres fertőtlenítése nélkül ez a por egy aktívan fertőző réteget, biofilmet hozhat létre a klíma hőcserélőjén, a cseppvíztálcában és az elvezetőcsőben. A tisztítás során eltávolítjuk a lerakódásokat vegyszeres kezeléssel.

Takarítson meg pénzt!

A piszkos légkondicionáló akár 30%-kal több energiát használ fel, mint egy rendszeresen tisztított.

Az elkoszolódott hőcserélőn nehezebben megy végbe a hő leadása, ezért a gépnek nagyobb energiával kell dolgoznia a levegő lehűtése érdekében.

Ha a ventilátort szennyeződés borítja, nem tud elegendő levegőt átáramoltatni a készüléken, ezért növelni kell a ventilátor sebességét, ami szintén nagyobb energia felhasználást eredményez.

Egy tiszta készüléken általában kétszer több levegő képes átáramolni, mint egy nem tisztított egységen azonos mennyiségű energia felhasználásával

A módszer lényege az, hogy a megfelelően kiválasztott és nagy mennyiségben bevitt vegyszer fellazítja a szennyeződéseket, az erős vízsugár pedig eltünteti a felületről.
Az eredmény egy tiszta, kosz és vegyszer mentes klíma.

Klímatechnikai alapfogalmak

SPLIT Klíma:

Lakossági felhasználású klíma berendezések. Alapvetően a hőmérséklet és a páratartalom kívánt mértékét lehet velük befolyásolni. A SPLIT szó jelentése osztott. A megnevezés oka, hogy egy beltéri és egy kültéri egységből áll. A beltéri egység végzi a párátlanítást és a légbe fúvást, a kültéri egységben található a kompresszor és a kondenzátor, amik a tényleges…

Klímamosás:

Akkor van szükség a nagyobb volumenű tisztítási munka elvégzésére, ha a ventilátoron, légterelőkön jelentős mennyiségű koszolódás, valamint már gombásodás is látható. Ekkor a beltéri egység teljes burkolatának eltávolítása történik, majd a mögötte levő fal, és alatta levő padlófelület védelmét szolgáló fóliázása mellett minden alkatrész teljes megtisztítására, fertőtlenítésére kerül sor. Szükség szerint a ventilátorlapát, terelőlapok és a csepptálca kiszerelésére is sor kerül.

Kültéri egység mosására is szükség lehet, ha a hőcserélő lamellái között normál módon el nem távolítható, vagy extrém szennyeződés van, valamint a kültéri egységbe rovarok, egér, darázs… is beköltözhet, akadályozva annak normál működését. A kültéri egység burkolatának eltávolítása után lehet a tisztítási folyamatot elvégezni, mely többféle megoldással kivitelezhető. Például társasházak esetén a homlokzatra és a padlóra szerelt kültéri egységeket a körülötte és alatta levő szomszédok zavarása, esetleges bepiszkítása miatt nem lehet magasnyomású tisztító berendezéssel kimosni. Ekkor más megoldásokkal történik a tisztítás kivitelezése.

Menete:

A beltéri egységből eltávolítjuk a szűrőket, légterelőket majd megszabadítjuk a berendezést a külső burkolatától, a jól hozzáférhetővé váló hőcserélőt és mókuskereket a falon felszerelt állapotban mossuk ki. A folyamat végére eltávolításra kerül minden szennyező és fertőző anyag a berendezésből. A művelet teljesen biztonságos a klímaberendezésre és az otthonára nézve is.

Klíma tisztítás és menete:

Beltéri klíma egység

 • hőcserélő tisztítás fertőtlenítőszerrel
 • burkolattisztítás fertőtlenítőszerrel
 • szűrőbetétek tisztítása fertőtlenítőszerrel
 • betáp és vezérlő vezeték kötések ellenőrzése
 • üzemi ellenőrzés
 • kifújt hőmérséklet ellenőrzése


A kültéri egység tisztítását nem minden esetben tudjuk vállalni, de nem is minden esetben szükséges.

Általános klíma karbantartás tartalmazza:

Kültéri klíma egység

 • hőcserélő tisztítása, portalanítása szükség esetén magasnyomású berendezéssel
 • burkolattisztítás tisztítószerrel
 • betáp és vezérlő vezeték kötések ellenőrzése
 • hűtőközeg ellenőrzés
 • üzemi ellenőrzés

MILYEN GYAKRAN AJÁNLOTT  A KLÍMATISZTÍTÁS?

A klímatisztítás gyakorisága függ a levegő minőségétől, a helységben végzett tevékenységtől, a háziállatoktól, a dohányzástól és legfőképpen attól, hogy mennyit és mire használják.

 • Normál otthoni felhasználás mellett, ha csak hűtésre használjuk nyáron, akkor évi egy karbantartás szükséges, ez egyébként is elengedhetetlen a garancia megőrzéséhez.
 • Ha fűteni is szeretnénk vele, vagy olyan helyen van a lakásban, ahol jobban szennyeződik, pl. konyha, akkor ajánlott évente legalább kétszer.

“A minőség nálunk alapkövetelmény. Mindig olyan munkát adunk ki a kezünkből, amire büszkék vagyunk.”

Klíma tisztítás mosás

Klíma tisztítás mosás Budapest

Klíma tisztítás mosás Budapest 1.ker

Klíma tisztítás mosás Budapest 2.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 3.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 4-ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 5.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 6.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 7.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 8.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 9.ker.

Klíma tisztítás mosás Budapest 10.ker.

Szólj hozzá!