7 takarítási tipp a makulátlan otthonhoz

A bejegyzésben megosztunk Önnel 7 tippet, amellyel Ön is könnyedén makulátlan tisztaságúvá varázsolhatja otthonát!

1. Járólap fugáiban lerakódott szennyeződések eltávolítása

Két anyag: szódabikarbóna és ecet. Keverjük össze, és dörzsöljük át ezzel a habos keverékkel a fugákat, hagyjuk állni rajta pár percig, majd töröljük át tiszta vízzel, és hagyjuk, hogy száradjon.

2. Ablakfoltok eltüntetése

Ismét az ecethez nyúlunk, ugyanis az ablakok tisztításához az ecetes víz az egyik legjobb tisztítószer. Mossuk le az ablakokat a keverékkel, majd töröljük át újságpapírral, hogy ne legyenek foltosak.

3. Csillogó padló

A padló gyönyörűen csillógóvá válik, ha 1 dl ecetet 1 liter meleg vízzel összekeverünk (nagyobb felületnél az arányokat tartva készítsük el a felmosót, pl. 5 liter vízhez 5 dl ecet), majd ezzel felmossuk a padlót.

4. Csempetisztítás a fürdőszobában

A csempe tisztításához a szódabikarbónát és a citromot ajánljuk. A keverékhez használhatunk egy régi fogkefét, vagy körömkefét. Dörzsöljük át a csempét, majd mossuk le vízzel.

5. Még mindig fürdőszoba – TÜKRÖK

Ahogy az ablaknál, itt is ecetet használjunk, a tükrök foltmentesek lesznek, ha ecetes vízzel töröljük át azokat.

6. Szőnyegek mélytisztítása

A szőnyegre (szárazon!) szódabikarbónát és keményítőt szórunk, majd kiporszívózzuk. Így amellett, hogy a szőnyegből eltűnik a kosz és a por, a szódabikarbóna eltünteti a kellemetlen szagokat.

7. Kellemetlen szagok a hűtőben

1:1 arányban keverjünk össze citromlét és vizet, majd a hűtő teljes belsejét töröljük át a keverékkel! Tehetünk a vízbe egy kis szódabikarbónát is, így könnyebben eltávolíthatjuk a szennyeződéseket.

Persze ha profikat bízna meg ezzel, akkor ne habozzon! Tapasztalt szakembereink profi módon újjá varázsoljákl otthonát! Kérjen árajánlatot nagytakarításunkra!