Rendelők, kórházak takarítása

Rendelők, kórházak egészségügyi létesítmények takarítása:

A kórházakban, rendelőintézetekben a hatékonyság és gyorsaság iránti fokozott igény egyre nő. 
Ehez szervesen kapcsolódik a mikrobiológiai tisztaság iránti megfelelőség. 
Ezen szolgáltatásunkat elsősorban azoknak a cégeknek ajánljuk, akik  igénylik a tökéletes mikrobiológiai tisztaságot, a higiénikus, rendezett és szép, ápolt környezetet maguk és betegeik körül.

Hogy jó benyomást keltsünk az ügyfelekben, páciensekben, az ott kezdődik hogy az iroda, rendelő vagy a váróterem tiszta és rendezettek legyenek. Ennek érdekében a helyiségek rendszeres tisztítást igényelnek, a következetesség a legfontosabb szempont. Mivel a legtöbb vállalkozás, orvosi rendelő nyitva van szinte az egész nap folyamán ezért az épületek takarítása sokszor éjszaka kell történjen hogy megmaradjon a professzionális megjelenés és az alapos tisztaság.

Gyakran járnak a kezelések rengeteg egészségügyi hulladékkal. Ezt adott módon kell tárolni majd megsemmisíteni. Lehetnek ezek kötszerek, fecskendők és a betegápolásban használt szerek, az előírásoknak megfelelően történik ezek eltávolítása a rendelőkből, irodákból. A váróterem és az orvosi rendelő tisztítása ugyanaz mint bármelyik irodája viszont nem mindegy hogy milyen vegyszerekkel takarítunk mivel számtalan kórokozó, baktérium található ezeken a helyeken. A bakteriális fertőzések elkerülése érdekében mindig speciális, ügyfeleink igényeihez igazított vegyszereket használunk. Tisztítási eljárások során akár a műszerek tisztán tartását is vállaljuk igény szerint.

Egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézményekben a takarítás csak fertőtlenítő takarítás kivitelezését jelentheti! Száraz tisztítási módszer, pl: seprés a betegellátó helyiségekben (rendelő, vizsgáló, labor, váró stb.) nem alkalmazható! A szabad szemmel érzékelhető tisztaság az ún. mikrobiológiai tisztaságnak egyik alapfeltétele, de nem jelenti ez utóbbi tényét. A fertőtlenítő takarítás kizárólag OTH engedéllyel rendelkező fertőtlenítő szerek felhasználásával és megfelelő takarítási technlógia alkalmzásval érhető. Takarítási dokumentáció vezetése.

A rendelői tisztítás szolgáltatásunk tevékenységei közé tartozik például a bútorok polírozása és portörlése, ablak redőny takarítás, felmosás, minden csempe vagy linóleum padló tisztántartása, takarítás pihenőszobában vagy a konyhában a munkavállalók által használt eszközök takarítása, portörlés, a légkondicionáló, fűtő és szellőző rendszerek tisztán tartása. A porszívózás, portörlés a szemetesláda kiürítése teljesen alap tevékenység. A tisztálkodási eszközök feltöltése ha van ötvöző illetve zuhanyzó, fürdőszoba. Az irodában ezeket is érdemes tisztán tartani és fertőtleníteni rendszeresen. Ez mind része a rendelő tisztításnak. A rendelő tisztítás szolgáltatásunk sokszor felmentés nyújt a gondnoki szolgáltatások igénybevétele alól. Ne fizessen a főbérlőnek az irodaépületben horrorisztikus összegeket azért hogy tisztán tartsák rendelőjét, bízzon meg minket is töredékéért vállaljuk rendelője, váróterme, illetve irodája rendszeres vagy akár alkalmi takarítását

Rendelők, kórházak takarítása/fertőtlenítése


Orvosi rendelőkben különösen fontos odafigyelni a tisztaságra, illetve a folyamatos higiéniára, ugyanis rendszeresen beteg, vagy gyenge immunrendszerű személyek látogatják.

Mindennapos orvosi rendelő takarításunk során minden itt található széket letakarítunk, tisztítjuk a padklót, valamint minden olyan tárgyat, amihez a látogatók hozzáérnek.

A fertőtlenítő takarítás automatikusan része az orvosi rendelőkhöz kapcsolódó szolgáltatásainknak.

Rendelők, kórházak Fertőtlenítése ózongenerátorral

Mérgező ózongáz elpusztít minden ismert baktérium és vírus fajtát, legyen az felületeken található szalmonella baktérium, a klímaberendezésben gyakran előforduló legionella baktérium, esetleg az influenza vírus vagy a koronavírus. A hagyományos ózonos légtisztító berendezések után a mérgező ózon a helyiségben maradva mérgezi a bentlévőket. Az általunk használt bio eljárás a fertőtlenítésre használt ózont a folyamat végén visszaalakítja oxigénné.

Az ózongáz fertőtlenítésre használt koncentrációban mérgező hatású, ezért a kezelés alatt senki sem tartózkodhat a lakásban. A növényeket és állatokat is el kell távolítania erre az időre. A kezelés végeztével alaposan kiszellőztetve, biztonságosan adjuk át a lakást.

Az ózon rövid idő alatt tiszta oxigénné bomlik, ezért az ózonos fertőtlenítéssel semmi veszélyes anyag nem marad a kezelt területen!

Az ózongenerátor vegyszermentes, ózongáz termelésével tudja fertőtleníteni és szagtalanítani épületek belső terét. Nem helyettesíti a takarítást, portörlést, ezért a nagyobb komfortérzet érdekében célszerű egy alaposabb nagytakarítást végezni előtte a lakásban!
Helységek kezelésének hossza max. 1-5 óra szellőztetéssel egybekötve.

Vegyszerek fontossága az egészségügyi, orvosi rendelő takarítás szolgáltatás során:
A legfontosabb a megfelelő vegyszerek kiválasztása. Az egészségügyi intézmények esetén nem gondolkodhatunk a háztatásban használt háztartási tisztítószer használatában. Speciális körülmények speciális vegyszereket követelnek. A másik fontos és sarkalatos feladat, hogy napi szinten legyen fertőtlenítve minden napi szinten használt felület. A mindennapi biztonságos körülmények megteremtésének ezek az alappillérei.

Napi takarítási feladatok az egészségügyi, orvosi rendelő takarítás szolgáltatás:

 • hulladék összegyűjtése
 • a szemetes edények kiürítése
 • szemét gyűjtőhelyre való szállítása, (a szelektív hulladékgyűjtés szabályai szerint: fertőző, kommunális)
 • hulladékgyűjtő edények fertőtlenítő átmosása, új szemetes nylon zsákkal való ellátása
 • padozat fertőtlenítő felmosása
 • bútorok, berendezési és felszerelési tárgyak külső felületének fertőtlenítő áttörlése
 • rendelési idő után a székek, padok lemosása, fertőtlenítése, a rendelőkben és váróhelyiségekben egyaránt
 • radiátorok, csővezetékek (2 méterig), ablakközök fertőtlenítő áttörlése
 • mosdók körüli csempefelületek, mosdók, tükrök, piperepolcok, törölközőtartók, szappanadagolók tisztítása, fertőtlenítése
 • peremek, kapaszkodók, faliszekrények, csatlakozók fertőtlenítő áttörlése a közvetlen elektromos részek kivételével
 • ajtókilincs fertőtlenítő áttörlése
 • padozat fertőtlenítő áttörlése