Olcsó természetes tisztítószerek:

Olcsó természetes tisztítószerek otthoni használatra

Olcsó természetes tisztítószerek otthoni használatra

Olcsó és erős: ezek a legjobb természetes tisztítószerek

Olcsó természetes tisztítószereket keresvén eszünkbe jut, hogy már nagyanyáink is ismerték azokat a szereket, amiket a ma embere csak mostanában kezdett el újra felfedezni magának: azokat a természetes tisztítószereket, amik minden háztartásban fellelhetők és ráadásul olcsók is. Nem minden esetben igaz az hogy csak azok a vegyszerek termékek jók és hatásosak amik egy vagyonba kerülnek és ráadásul néha megfizethetetlenek is.

olcsó természetes tisztítószerek
olcsó természetes tisztítószer
  1. Olcsó természetes tisztítószerek otthoni használatra például az Ecet, a háztartási mindenes

Aki természetes, olcsó és nagyon erős tisztítószert keres, adjon egy esélyt az ecetnek, az ugyanis nemcsak a vízkő és a penész nagy ellensége, de kiváló szagtalanító, folttisztító és mosószer.

Az ecetet legtöbben a vízkő eltávolítására használják, tökéletesen tisztítja a háztartási gépeket (vízforraló, gőzvasaló, mosógép, kávéfőző) és a csaptelepet, de a konyhában azért is érdemes ecettel dolgozni, mert csírátlanítja azokat a felületeket, amik élelmiszerrel érintkeznek. Ecetes vízzel ajánlott áttörölni a hűtőszekrényt, a deszkát, de még a kenyértartót is.

A fürdőben nemcsak a vízkőnek üzen hadat, de a zuhanykabinban, a fugák között, a mosógépben vagy a vécécsészében megbújó fekete penésznek is. Eltávolítja a zsíros szennyeződéseket, ráadásul folt nélkül szárad, így ablakpucoláshoz is kiváló.

Amit kevesebben tudnak, hogy olcsó természetes tisztítószerek otthoni használatra :

Folt- és szőnyegtisztításban is verhetetlen. Elbír a gyümölcslevekkel, a vörösborral és a tintával, de elűzi az atkákat is. Sokan hatékony öblítőként gondolnak az ecetre, ami nemcsak a vízkövet oldja ki az öblítővízből, de sterilizál és a ruhák színét is felfrissíti. Az ecet egy igen ritka képességekkel rendelkező termék. A háztartásban igen sok célra alkalmazhatjuk-Nem csak a főzésnél sütésnél tudjuk bevetni az ecetet a rendkívül aromás savanyú íze végett hanem tökéletesen helyt áll a különféle makacs már-már szinte eltávolíthatatlannak tűnő makacs foltok, szagok ellen is.

Olcsó természetes tisztítószer otthoni használatra a Sütőpor, az univerzális súroló

Már a nagyszüleink is pontosan tudták, mennyire hasznos termék a sütőpor, aminek az egész háztartásban nagy hasznát vették. Elsősorban persze a sütemények tésztájának térfogatát növelték vele, de arra is hamar rájöttek, hogy ha a hűtőszekrénybe tesznek belőle egy kis tálkányit, az elűzi a szagokat, és a súrolás is hatékonyabb, ha sütőporral dörzsölik át a tűzhelyet. Ez a praktika természetesen ma is tökéletesen beválik, sőt a mosogatógépből áradó kellemetlen szagoknak is búcsút inthetünk akkor, ha sütőporral indítunk el egy üres programot. A mikrohullámú sütő makacs szennyeződéseitől sem riad vissza, elég egy csapott kanál sütőport egy pohár vízben feloldani, a vizet a mikróban egy percig forralni, majd a lecsapódott párát egyszerűen letörölni.

Kevesen tudják, de a sütőpor a párával szemben is hatékony eszköz. A párás helyeken (például a mosogató alatt) érdemes egy kis tálban elhelyezni belőle, hogy magába szívhassa a nedvességet. Sokan ennél is tovább mennek, sütőpor segítségével bánnak el a szagokkal – sütőport hintenek például a szemetes aljába, a lefolyóba vagy a szőnyegbe dörzsölik, hogy elűzzék a „bukét”, amiért a házi kedvenc a felelős.

Citrom, az alábecsült tisztítószer

A citromot is ép úgy mint az ecetet nem csak ízesítésre tudjuk alkalmazni a háztartásunkban. Nézzük. hogy mire is jó még: Bár a háztartásban rendszerint sok citrom fogy, miután félbevágjuk és kifacsarjuk, a két kipréselt rész legtöbbször a kukában végzi – pedig rengeteg mindenre lehet jó. Az ecethez hasonlóan a citrom is tökéletesen csírátlanít: átdörzsölhetjük vele a fa vágódeszkát és a hűtő belsejét is.

Nem szereti a citromot a rozsda és a vízkő sem, az acél- és krómfelületeket – például csaptelepeket – érdemes hát citrommal átdörzsölni. Hasonlóképp csodát művel a rézfelületekkel, amihez érdemes előtte egy kis sóba mártani a bivalyerős gyümölcsöt.

Próbáld ki a fent felsorolt tippeket te magad is és rájössz, hogy valóban létezik olcsó természetes tisztítószer amit te magad is tudsz alkalmazni akár a mindennapokban. Ezek a termékek minden háztartásban megtalálhatóak és több célra is tudod őket alkalmazni.

Tehát itt a lehetőség. hajrá, takarításra fel!