Vasalás

“Ne hagyja, hogy a vasalás határozza meg idejét!”

Levesszük a vasalás terhét a válláról, ezáltal időt spórolunk Önnek

A vasalás az egyik legfontosabb háztartási feladat. Egy házon belül végzett nem reprezentatív kutatás szerint egy megkérdezett kivételével, utálunk vasalni, de megcsináljuk, mert hasznos és kell. Az ilyen szolgáltatás révén lesz blúzunk és ingünk makulátlan, amit mindenki megjegyez, a ház asszonyát dicsérve, gyűrődésmentes az ágyneműnk, amibe jó befeküdni, igazán tiszták a fehérneműink és ráncmentes az előző esti vacsora és parti nyomait viselő blézer vagy öltöny, sőt, még az ünnepi asztal sem nélkülözheti a frissen vasalt terítőt. A vasalás nem csak kisimítja a ráncokat, de segít a textíliák fertőtlenítésében és felfrissítésében is.

Ha valaki szereti, akkor azért, ha nem, akkor meg azért, de mindenki törekszik a lehetőségeihez mérten leghatékonyabb vasaló beszerzésére. Nagy mérföld kő volt a gőzölős vasaló feltalálása.

A harmincas évek közepére az elektromos vasalók túlmelegedésének problémáját oldotta meg a termosztát feltalálása, amellyel a hőmérsékletet a vászontól a forró vasaló alatt összezsugorodó legkorszerűbb szintetikus „műselyem”-ig be lehetett állítani.

Sok figyelmet fordítottak a vasalók külsejének megtervezésére is. A XIX. században a vasalót dísztárgynak és értékes ajándéknak tekintették. A XX. században azonban a vasalótervezők inkább a gyakorlati használatra fektették a hangsúlyt. Ez alól az egyik kivétel az Art Deco, amelynek csúcsvasalója az 1946-os Silver Streak (ezüst csík) típus volt – egy, a talp és a fűtőtest kivételével teljes mértékben színezett üvegből készült vasaló. Ez ma már csak egy történelmi vasalógyűjtemény központi darabja; ezek a vasalók hamar eltörtek, így csak néhány darab maradt fenn.

Az Egyesült Államokban a negyvenes években feltalált gőzölős vasaló további lépést jelentett a könnyű vasalás felé: a vasalóba töltött víz gőzzé válva a talp nyílásain áramlott ki. Ma, az új évezred kezdetén a könnyű fogást biztosító, nyitott markolattal ellátott és a szövet vasalás előtti nedvesítését végző gőzöléssel működő, egyszerűbb és hatékonyabb munkát biztosító vasalók hódítanak.

Ma már a gőzölős vasaló szinte alap, azonban sok múlik a vasaló képességein és teljesítményén. Általában az áron túl az esztétikus és praktikus kialakítást, a vasaló tömegét, a felmelegedési időt, a talp karcállóságát, a gőzkibocsátást és az egy töltéssel lehetséges használati időt szokták megemlíteni a tudatos vásárlók.

Mindenkinek van gyengéje. Miénk a vasalás. A tapasztalat szerint jó páran vagyunk így, köztük családok, egyedülállók, idősek. 

Tájékoztató:

Vasalási szolgáltatás: 3000 Ft/ óra

Minimum rendelés: 5000 Ft Ing : 1000 Ft/ db

Függöny sima: 1800 Ft/db 

Sötétítő függöny: 2200 Ft/db

Nadrág: 1200 Ft/ db 

Póló: 500 Ft/db

Felhívjuk megrendelőink figyelmét, hogy csak megfelelő minőségi gőzölős vasalóval vállaljuk ezt a szolgáltatást, mivel hagyományos vasalóval nem lehet azonnali, minőségi vasalást végezni, főleg a nagyon gyűrött ruhák esetében.

A vasalásra fordított időt szánja inkább családjára, gyermekére, hobbijára, munkájára vagy bármire, ami feltölti, kisimítja és örömet okoz.

Premium Title