Profi takarító

Profi takarító 30 tippje: ezeket a helyeket ne hagyja ki!

 Profi takarító egy szakértő szerint erre a 30-as listára esküszik: az is nézze át, aki úgy gondolja, hogy alaposan takarít.

Konyha

Hűtőszekrény és mélyhűtő sem maradhat ki profi takarító cégnél l – A hűtőszekrény sarkaiban újra és újra találunk megbúvó étel- vagy zöldség maradékokat. Ha nekilátunk a hűtőszekrény tisztításának, kezdjük a munkát fentről lefelé, minden sarkot töröljünk át alaposan, és a hűtő olyan lesz, mint új korában. A tisztításhoz használhatunk ecetet vagy szódabikarbónát. Ugyanez érvényes a mélyhűtőre, fagyasztóra is. Ehhez a munkához egy olyan alkalmat válasszunk, amikor kevés étel van a fagyasztóban, hogy a teljes fagyasztó rekeszt kiolvaszthassuk.

Tűzhely és mikrohullámú sütő – A tűzhely tisztítása kevesek kedvenc elfoglaltsága, azonban ha a tisztítást rendszeresen elvégezzük, nem kell annyira megküzdenünk a sikerért. Kevesebb lesz az odaégett zsír, szennyeződés. Ha például sütőtisztító habot használunk, elegendő este felvinni a habot a sütő felületére, másnap egy nedves kendő segítségével eltávolíthatjuk a feloldott lerakódásokat a készülék faláról. A főzőlappal is hasonlóan járjunk el. A tisztítást a főzés befejeztével rendszeresen végezzük el.

A mikrohullámú sütő esetében is a rendszeres profi takarítás ,tisztítás javasolt, ha profi takarítás válna szükségessé, tegyünk egy tálkába citromlevet vagy vízben oldott szódabikarbónát, esetleg ecetet, és indítsuk be a programot a legmagasabb hőfokon. A pára feloldja a letapadt szennyeződéseket, egy tiszta kendő segítségével pedig egyszerűen töröljük át a belső felületét, és a „mikró” ismét ragyog

Munkalap és konyhagépek sem kerüli el figyelmét egy profi takarító munkája során. – A munkalapok, amennyiben nincsenek tele pakolva, könnyen tisztíthatók. Munkát takarítunk meg magunknak, ha a tisztítást a főzés minden fázisa után azonnal elvégezzük. A kisebb konyhagépek, mint a vízforraló, a turmixgép vagy a kenyérpirító, is rendszeres tisztítást igényelnek. Az egyiket a vízkőtől, a másikat a kenyérmorzsáktól vagy az ételmaradékoktól kell megszabadítani. A külsöjükre lerakódott port törlőkendővel egyszerűen el tudjuk távolítani.

Szekrények és padló – Kissé időigényesebb a konyhaszekrények takarítása, ilyenkor a szekrényt teljesen ki kell üríteni, így szerencsések, akiknek kevés konyhai eszközük van. Végül eljutunk a padló feltakarításához – alaposan porszívózzunk ki minden sarkot, felületet, a felmosásnál használjunk ecetet, szódabikarbónát: ezek a természetes szerek különösen a konyhában lehetnek hasznos segítőink a profi takarításban.

Fürdőszoba

Armatúrák és csempe – Legjobb, ha a káddal és a mosdóval kezdünk, majd ezt követően mossuk le a csempét. Ebben a helyiségben elengedhetetlen a vízkőoldó szerek bevetése, ne feledkezzünk meg a csapokról és a zuhanyfejről sem.

Mosógép – Bármennyire is igyekszünk, adagoláskor valamennyi mosószer mindig lecseppen, mellé folyik. Tisztítsuk meg a mosószer tároló rekeszt, majd töröljük át nedves ruhával a mosógép külső köpenyét. Rendszeresen ellenőrizzük a mosógép kifolyó szűrőjét is, szükség esetén távolítsuk el a lerakódást.

Vécé – A fürdőszoba tisztítása idején gyorsíthatjuk a munkát azzal, hogy hagyjuk, hogy a WC magáért dolgozzon! Öntsünk a csészébe egy kevés szódabikarbónát, majd 15 perc elteltével kefével alaposan dörzsöljük át, öblítsük le, és a csésze kész. Az ülőkét és a fedelet töröljük át ecetes vagy fertőtlenítőszeres oldattal.

Padló és felületek – Mielőtt felmosnánk a padlót, tisztítsuk meg a tükröt. A munka végeztével, hogy megelőzzük a penészképződést, alaposan szellőztessük ki a fürdőszobát.

Nappali és hálószoba

Láthatatlan felületek a profi takarítónál ez is fontos- Az ágy vagy a kanapé alatti terület vonzza leginkább a port. Ha az ágy alatt különböző dolgokat tárolunk, gyakrabban ellenőrizzük és portalanítsuk azok felületét. Ezeket a területek is rendszeres porszívózást igényelnek.

Függönyök és kárpitok – A frissen mosott függönyök kellemes atmoszférát kölcsönöznek a lakásnak. Ha nem is mossuk őket nagyon gyakran, porszívóval, alacsony fordulatszámon belőlük is el kell távolítani a port.

Az ágyneműt rendszeresen cseréljük, a takarókat rázzuk ki, napsütéses időben, szabad levegőn szellőztessük, a matracot alaposan porszívózzuk ki.

A kanapé felületéről és sarkaiból porszívózással távolítsuk el a port, a szöszöket, a párnákat klopfoljuk ki és szellőztessük.

Elektronikus készülékek és ruhásszekrények – Lássuk be, hogy az elektronikus készülékek és a ruhásszekrények erős porfogónak tekinthetők. A televízió vagy a zenegép tisztításához azonban kizárólag száraz pamutkendőt használjunk!

Ablakok – Van, akiknek hobbija az ablakpucolás, de vannak, akiket már a gondolatára is kiráz a hideg. Ha a második csoportba tartozna, pucolja meg az ablakot belül egy évben kétszer, és kívül egy évben egyszer. Ha azonban főútvonal, vagy egy park mellett van a lakása, az ablakok tisztítása jelentősen több ráfordítást igényel. Ne feledkezzünk meg az ablakkeretek és a párkány lemosásáról sem!

profi takarító

Fűtőtestek – A fűtőtesteket általában az ablakok alatt helyezik el, ám takarítás közben gyakran megfeledkezünk róluk. Tudnunk kell azonban, hogy az idők folyamán a radiátorokon jelentős mennyiségű por rakódik le, ami a fűtés beindítása következtében csak fokozódik.

Kukák és lefolyók – Hogy a kellemetlen szagokat elkerüljük, rendszeresen mossuk ki a szemetest! A kellemetlen szagok azonban nem csak a kukákból, hanem a lefolyókból is eredhetnek. Ha a lefolyót rendszeresen kitisztítjuk, kizárhatjuk a kellemetlen szagokat és megelőzhetjük a dugulást is!

Mennyezet és ajtók is a profi takarító munkájához tartozik- A szobák mennyezete vagy a tárolásra szolgáló álmennyeztek nehezen hozzáférhetők, de kiváló búvóhelyet kínálnak a pókoknak. Poroló pamaccsal vagy -tollal egyszerűen eltávolíthatjuk őket. Ezekkel az eszközökkel portalanítsuk az ajtó- és a képkereteket is.

Lámpaernyő – Ne felejtsük el, hogy a magasan függő lámpaernyők is képesek jelentősen beporosodni, portalanításukról gondoskodnunk kell.

Padló – Egy profi takarító tudja hogy mitől lesz szép a padló. Végezetül vegyük elő ismét a porszívót! A nagytakarítás befejeztével menjünk újra végig a lakáson, távolítsuk el a maradék port a padlóról, a szőnyegekből, ami még takarítás közben keletkezhetett

A profi takarító tudja hogy milyen praktikákat vessen be a tökéletes tisztasághoz