Irodaház takarítás

Irodaház takarítást, jobban mondva fiók takarítást vállalt cégünk Mezőkövesden. Sajnos sokszor éri a takarító cégeket meglepetés mikor megérkeznek a helyszínre. Felújítás építkezés utáni takarítás elkezdése rendkívül fontos a por festék  ülepedése után, ha a munkálatok befejeződnek, de igazi kihívás akkor mikor még a helyszínen munkálatok folynak. Amig nem ragyogóan tiszta nem tudunk hátradőlni és élvezni az eredményt, ez sokszor stresszt és nyomást okoz nekünk. Ez nem csak magánszemélyekre, de cégekre egyaránt érvényes.

Mezőkövesd OTP irodaház takarítás


Az építést kivitelezők csak akkor tudják átadni az ingatlant miután minden munkálatokkal és a takarítással is készen vannak. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják hogy a kivitelezők 90%-ban mindig csúsznak a munkálatokkal ezért az utolsó napokban jön a hajrá. Ez azt eredményezi, hogy a helyszínen több szaki is dolgozik ilyenkor. Ennek ellenére a takarító céget is odarendelik ami lássuk be nem egy bölcs dolog és főleg nem egy hálás feladat a takarító cégnek. Ilyenkor úgy kell a takarítást koordinálni, hogy mások munkáját ne zavard, viszont a takarítási feladatokkal haladni kell hisz az esetleges ködbérezés mindenkire érvényes. Nagyon sokszor fejetlenség van ilyenkor hisz van olyan hogy egy dolgot, helyiséget akár többször is le kell takarítani. A szakik többsége csak az ő munkájára összpontosít és nem érti meg, hogy ilyenkor csapat munka kellene hogy történjen, így teljesen figyelmen kívül hagyják a takarítók jelenlétét, sőt kihasználják őket és maguk után a szemetet már nem szedik össze ami egyébként a feladatuk lenne. Nehéz ilyen körülmények mellett 100%-os munkát végezni mikor a te munkád hátráltatva van.

OTP irodaház takarítás


Mi mos Mezőkövesden jártunk és egy OTP irodaházat takarítottunk. Sajnos itt is legalább 15 szaki dolgozott ami megnehezítette a takarítást mivel maga az ingatlan 250nm volt. Bárhova mész ilyenkor mindenhol folyik valamilyen munkálat. A festők tapétáztak még és festettek.. A villanyszerelő riasztót és lámpákat szerelt még. A burkolónak fugáznia kellett és egy két helyen kicserélni a járólapot. A víz szerelő wc tartályt szerelt. A fűtésszerelő a radiátorokban ellenőrizte a nyomást. Kint meg színezték a falakat. Rettentően megnehezítették a dolgunkat mert akár hova mentél mindenhol dolgoztak és csak ígéreteket kaptál ,hogy az a helyiség mikor szabadul fel ahhoz hogy végre egy takarító el tudja kezdeni érdemben a takarítást. Az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy sok szaki ránk volt dühös , hogy minek vagyunk mi ott. Nem tudod mindenkinek megmagyarázni /és egy idő után már nem is akarod/ hogy aznapra rendelték meg a takarítást és természetesen elfelejtették jelezni ,hogy ennyi szaki lesz a helyszínen. 
Érdemben akkor tudtunk igazán haladni a takarítással mikor a szakik levonultak, bár az délután 16 óra kőrül volt. Sokszor úgy ereztem hogy munkánk így hiábavaló, hisz a szakik nem fejezték be a munkájukat és másnak mennek folytatni. .a festő még festeni fog.. Ilyenkor elgondolkozok, hogy ennek így mi értelme? Miért nem lehet egy építkezés vagy festés/felújítás után a legutolsó a takarító?.. talán akkor túl egyszerű lenne.

ablaktisztítás irodaház takarításánál

A Clean & Go kft egyik fő tevékenysége  az építkezés utáni takarítás. Takarítóink nagy gyakorlattal, cégünk felelős vezetőjének irányítása mellett végzik az építés utáni és építkezés közbeni takarítást. A takarítás részeként az esetlegesen maradt építési törmelék kihordása után a leragadt, odaszáradt építési anyagok eltávolítása a feladat. Ezt követheti a minden felületre kiterjedő takarítás. Ablaktisztítás, esetleges matricák eltávolítása az ablakkeretről, peremek, burkolatok portalanítása, tisztítása. Az építés, építkezés utáni takarítás és pipere takarítás után egy teljesen tiszta, pormentes helyiséget adunk át. Ugyanígy járunk el festés utáni takarítás és a felújítás utáni takarítás esetében is.

Irodaház takarítása felújítás-építkezés közben :

  • a munkafolyamat megtervezése
  • por folyamatos eltávolítása,
  • sitt összegyűjtése, eltakarítása,
  • öltöző, WC, vizesblokk folyamatos tisztán tartása,
  • körülményekhez képest higiénikus környezet biztosítása.

Felújítás-építkezés utáni takarítás:

  • sitt eltakarítása,
  • ragasztómaradvány, festékfolt eltávolítása,
  • fugafátyol, egyéb megtapadt szennyeződés eltávolítása,
  • falfelületek szükség szerinti portalanítása,
  • mindenre kiterjedő piperetakarítás.

Felújítás-építés utáni piperetakarítást követően – a tisztaságát tekintve – az ingatlan használatra kész állapotú.

Szólj hozzá!