Építkezés utáni takarítás

Építkezés utáni takarítás Kecskeméten

Építkezés, lakásfelújítás, festés-mázolás, burkolás után még nem látszik a megálmodott valóság! Előbb meg kell tisztítanunk a lakás minden szegletét és felületét a portól, a  visszamaradt anyagoktól, a festékmaradványoktól.

Ez a feladat hatalmas munka még a hozzáértő szakembereknek is és megfelelő szaktudást is igényel. Nem mindegy, hogy a vizes vagy olajos bázisú festékeket pl. milyen oldószerrel távolítjuk el.

Az ablakkereteknél, a fűtőtesteken, radiátorokon visszamaradó festékek, maltermaradványok, színező műgyanta eltávolítására is ismerni kell a legmegfelelőbb módszereket és eszközöket.

A burkolat is sérülhet, ha nem megfelelő eszközzel állunk neki atisztításnak. Körültekintően és alaposan át kell gondolni, meg kell tervezni a munkafolyamatokat.

építkezés utáni takarítás

Külön megnehezítheti még az építkezés utáni nagytakarítást, ha a mesteremberek nem törekedtek arra, hogy a lehető legkevesebb szennyeződést hátrahagyva végezzék el munkájukat. Gyakori, hogy pl. csempézésnél a felesleges fugázó anyagot nem távolítják el. Erre is van speciális megoldás, aminek köszönhetően a csempe nem sérül és fényét is visszanyeri a takarítás során.

Az építkezés utáni takarítás tehát az egyik legösszetettebb és egyben az egyik legidőigényesebb fajtája a takarításnak. 

Ilyenkor nem a mindennapos kosz eltűntetése a feladat, hanem az építkezés során használt anyagok, úgy mint ragasztó, festékfolt, sár, masszív szerkezetű por eltávolítása, adott esetben oldószeres feloldása. Az ablakfelületekre került festékanyag, lábnyomok, vagy betonpor eltűntetése igen munkaigényes feladat. Mindez nagyfokú szakértelmet és precizitást igényel. A felületek akár többszöri kezelést igényelnek, hogy a takarítás kulcsrakész és tiszta állapotot eredményezzen. 

A Clean & Go kft csapata Kecskeméten járt egy építkezés utáni takarításon.Lássuk hogyan bírkóztunk meg ezzel az összetett igencsak precíz takarítással.

Fontos volt, hogy a megfelelő takarítószerek és hozzáértő takarítók mellett, akár egyéb eszközökkel is felkészüljünk az ilyen típusú takarításra; maszkok, dörzsi papír, kaparásra alkalmas eszközökkel, oldószerekel, súroló és más ipari gépekkel.

Tudtuk, hogy az építkezés utáni takarítás éppen ezért hosszadalmas feladat, de a Clean & Go kft csapata sikeresen helytállt már sokadik alkalommal.

 A Clean & Go Kft  munkatársai jártasak ezekben a munkafolyamatokban, sokéves tapasztalattal rendelkeznek az építkezés, lakásfelújítás, a festés-mázolás és a burkolási munkák utáni takarítás terén.

Részletesen a takarítási munkálatokról

Építkezés utáni nagytakarítás

 • A felületek teljes portalanítása beleértve a falakat is
 • szekrények külső-belső felületeinek portalanítása, takarítása, szükség esetén felületkezeléssel 
 • ajtók, ajtókeretek portalanítása, tisztítása, festékek eltávolítása
 • ablakkeretek külső és belső részeinek tisztítása a szennyeződésektől, festéktől. Külön kihívás volt a nagy belmagasság amit teleszkóp segítségével oldottunk meg. Hozzáteszem igencsak aprólékos időigényes feladat volt, illetve a külső ablakkeretek rendkívüli szennyezettsége a ragasztótól, műgyantától. Ezeknek a tisztítása is nagy szakértelmet igényel hisz nem mindegy milyen eszközzel vagy vegyszerrel állunk neki ezek eltávolításának. A hozzá nem értés iszonyú nagy károkat tud okozni a megrendelőnek. Sérülhetnek az ablakok /karcok okozhat nem megfelelő eszköz használata/
 • tükörfelületek tisztítása
 • villanykapcsolók tisztítása
 • lámpatestek, csillárok portalanítása, tisztítása
 • burkolatok megtisztítása a festéktől, fugamaradványtól, ragasztótól, néhol ipari  gépek bevetésével
 • fűtőtestek, radiátorok  takarítása megfelelő eszközzel és tisztítószerrel
 • felmosás a burkolatnak megfelelő tisztító- és ápolószerrel 
 • csempefelületek megtisztítása a fugázó anyagtól, felületkezelés. Sajnos sok helyen ragasztó volt a drága csempén és ide is speciális oldószert kellett használnunk.
 • parketta, műpadló takarítása, ápolószeres kezelése

Szólj hozzá!