Gazdagság bevonzása 20 tipp

Vannak tárgyak, amik a hiedelem szerint balszerencsét hoznak az életedbe, de szerencsére akadnak olyanok is, amikhez a babona pozitív, pénzvonzó energiákat társít. Persze nem mondjuk, hogy az anyagi problémáidat ezek fogják megoldani, de ki tudja, azért megéri kipróbálni őket és elhelyezni belőlük párat a lakásban!

Ki ne szeretné, elérni azt az állapotot, hogy soha többé ne legyenek anyagi gondjai? Mai világunkban a pénzzel kapcsolatban egyre inkább a félelem uralkodik.

GAZDAGSÁGOT VONZÓ TÁRGYAK

A tárgyaknak általában a feng-shui tulajdonít különös jelentőséget, bár más kultúrákban is vannak olyan dolgok, amelyeket különböző tulajdonságokkal ruháznak fel. Íme, egy csokorra való ötlet, a gazdagsághoz, válogass kedvedre!

ÍGY TEREMTS BŐSÉGET MAGAD KÖRÜL

1. LENCSE

Ismeretes, hogy január elsején lencsét kell enni. De nem csak az év első napján vonzza a bőséget, hanem az év minden napján. Tegyél egy szép kis tálkába egy keveset a szobádba, vagy rakj a zsebedbe néhány szemet.

2. PIROS PÉNZTÁRCA

Talán a lencse mellett a legismertebb a piros pénztárca. Lényeg, hogy minél nagyobb legyen. Bár sok nő nem szereti, mert nem fér bele egy kisebb retikülbe, de az Univerzum szereti kitölteni a teret, és nagyobb pénztárcába több pénz fér. Arra figyelj, hogy túl sok papír fecni és felesleges dolog ne legyen benne, mert az elveszi a teret a pénztől.

3. BUDDHA SZOBOR

A nagyhasú Buddha szobor szintén a bőséget szimbolizálja, mert a régi kultúrákban a gazdagság egyik külső megjelenése a teltebb alkat volt, hisz akin volt mit fogni, az nem éhezett, tehát volt pénze élelemre. A legenda szerint, ha megsimogatjuk a Buddha hasát, és kívánunk valamit, az valóra válik. Mindenképpen helyezz el egy szobrocskát a nappalidban.

4. NÖVÉNYEK

Bizonyos növények erősítik a pénz áramlását, ha a feng shui által meghatározott területre helyezzük őket. Ilyen például a filodendron, amely gyorsan nő, ezáltal a pénzügyekben is gyors, hatékony változásokat eredményezhet. Jó választás még a narancs, vagy citromfa is, mert pénzhozó tulajdonsága mellet nyugtató hatással is bír, valamint új energiákkal tölt fel, ami a változásokhoz elengedhetetlen.

5. LEVENDULA

Nem is gondolnánk, hogy a levendula számos gyógyhatása mellett alkalmas lehet az anyagi bőség bevonzására is. Mindemellett az illata is mennyei.

6. CSOBOGÓ

A lakásban elhelyezett csobogó pénzt és szerencsét hoz, de csak abban az esetben, ha megfelelő helyre tesszük, ellenkező esetben úszik a szerencsénk. Érdemes a pénzsarokban helyet keresni neki.

7. ARANYHAL

Az már egy ideje benne van a köztudatban, hogy az aranyhal bőséget hoz, a pikkelyei miatt, amelyek a pénzérméket jelképezik. Élő aranyhalat csak akkor válassz, ha valóban gondozni szeretnéd, ha ezt nem akarod, vagy nincs rá lehetőséged, akkor egy aranyhalat ábrázoló dísztárgy vagy egy kép tökéletesen megteszi. Dolgozószobába, vagy íróasztalra tedd, a hálószobába viszont ne vidd, mert elúsztathatja a boldogságot.

8. ARANY ÉKSZEREK

Az arany a gazdagság, a jólét jelképe, viselj tehát minél több arany ékszert. Ha nincs erre módod, akkor törekedj aranyszínű bizsuk, kiegészítők viselésére, vagy lakkozd arany árnyalatúra a körmödet.

9. PÉNZÉRMÉK

A pénzérmék bőséget vonzanak. Lehetnek régiek, vagy megmaradt egy, két forintosok. Rakd őket egy szép tálba, vagy üvegbe. Ha olyan helyre teszed, ahol sokat látod, akkor tudat alatt úgy fogod érezni, hogy máris gazdag vagy. Az érzés pedig maga után vonzza a megvalósulást, tehát várd a beköszönő jólétet.

10. ZÖLD TINTA

A zöld gyertya mellett, nagyon jó választás a zöld tinta, gondolj csak a „zöldhasú” kifejezésre. Ha teheted, írj minél többet zöld színű tollal.

11. Tsai Shen Yeh – a gazdagság kínai istene

Tsai Shen Yeh a jólét, a gazdagság és a szerencse istene, nem véletlenül az egyik legnépszerűbb a kínai istenek között. Egy aranytigrisen ülve jelenik meg, ezzel is szimbolizálva, hogy ellenőrzése alatt tartja ezt az állatot. Arany köntöse és a rengeteg aranyrúd már csak hab a tortán, így ha otthonodban elhelyezed, biztos lehetsz benne, hogy védelmet nyújt pénzügyi téren is. Legjobb helye a bejárati ajtóval szemben van.

12. Háromlábú béka

A háromlábú béka talán a legszerencsésebb pénzszimbólum. Egy „pénzágyon” ül és még a szájában is pénzérme található. A Feng Shui szerint aranyat vonz a házhoz, így mindenképpen érdemes elhelyezni a lakásban. Arra azonban ügyelj, hogy ne tedd túl alacsony helyre, és átlósan helyezd el a bejárati ajtóhoz viszonyítva. Így olyan, mintha arra várna, hogy üdvözölje a pozitív energiákat, és természetesen a pénzt. Minél több van belőle, annál több pénzt vonz be.

Gazdagság bevonzása - Buddha szobor

13. Nevető Buddha, kezében egy ingot

Boldog Buddhának is nevezik, és boldog is, hiszen hatalmas mosollyal az arcán cipel egy nagy zsák aranyat. A jólét és a szerencse érdekében csak bronzból készült szobrot szabad elhelyezni a lakásban. A munkahelyeden az íróasztalodra helyezve segíti az előre jutást, enyhíti a stresszt, örömöt, boldogságot hoz az életedbe, és támogatja a sikeredet.

14. Feng Shui érmék

Más néven I Ching érmének nevezik ezeket az ősi kínai érméket, melyek igencsak hatásosak a jólét bevonzásához. A kör és a négyzet alakú kínai érmék együttes jelentése: ég és föld. Köss össze három érmét egy piros szalaggal vagy fonallal és tedd őket a bejárati ajtó elé, jelezve, hogy a pénz már bent van a házban. De hordhatsz egyet a pénztárcádban is, azt jelképezve, hogy mindig van nálad annyi pénz, amennyi szükséges.

fengshui pénzérmék

15. Arany ingot

Az arany a gazdagságot, a jólétet és a sikert szimbolizálja. Az arany ingot a kínai térrendezés hagyományos jelképe, mely egy csónakot formáz, és egy ősi kínai érme van benne. Sárkánnyal, teknőssel vagy Nevető Buddhával elhelyezve még hatékonyabban vonzza a szerencsét.

16. Sárkányfejű teknős, hátán egy kis teknőssel

A sárkányfejű teknős egy összetett szimbólum: a sárkány a védelem, a teknős a hosszú élet szimbóluma, míg a kisteknős valami újat hoz az életedbe. Összességében véve tehát a megújulás és a lehetőségek szimbóluma, melyet a sárkányfejű hoz be az életbe. A siker érdekében érdemes egy kék szalagot tenni a szájába.

F’uk, L’uk, Sau

17. Három bölcs (F’uk, L’uk, Sau)

A feng shui szerint a 3 bölcs az egyik leggyakoribb szimbólum, amely megjelenik a lakásokban, szerte a világban, hogy vigyázzák az egészséget, biztosítsák a jólétet és bevonzzák a boldogságot. Azért is annyira népszerűek, mivel együttesen szinte mindent szimbolizálnak, amire az embernek szüksége lehet az életben.

18. Gyertya Gyújts gyertyákat a lakásban, de most ne hangulatkeltő célzattal, hanem azért, hogy bőséget teremtsenek az életedben. A távol-keleti elképzelés szerint a gyertya lángja aranylón fénylik, ami a gazdagságot jelképezi és vonzza is magával!


19. Pénz Mi más is hozhatna igazán bőséget, mint a pénzérme: a feng shui filozófiája szerint nagyszerűen működik és igazán jól is mutat a lakásban, ha egy nagy üvegbe belehalmozod az aprót – legyen az akár forgalomból kivont vagy éppen aktuális címlet. Olyan helyre tedd, ahol gyakran szem előtt van, és hamarosan beköszönthet életedbe a jólét!

20. Akvárium A lakás csodás éke lehet egy szép kis akvárium. De nemcsak felelősségre tanít egy kisállat, hanem vele együtt a gazdagság is rád mosolyoghat: ez esetben válassz aranyhalat! Jó tudni, hogy az anyagi gyarapodáson túl a szingliségednek is véget vethet, ha párban úszkálnak a vízben.
Ha kipróbálod egyszerű tippjeinket, könnyen megtelhet a pénztárcád, és megteremtheted magad körül a bőség állapotát!

SOK SZERENCSÉT!