Ápolás
ápolás

Ápolásra szorulnak szeretteink, ahogy öregszenek, egyre több segítségre van szükségük a mindennapi teendőik ellátásában. Gondozni egy idős, esetleg beteg szülőt, házastársat, hozzátartozót, vagy közeli barátot, igazán embert próbáló feladat, mely komoly kihívást jelent rohanó világunkban. Különösképp igaz ez abban az esetben, mikor az ellátással járó nehézségekkel és felelősséggel egyik pillanatról a másikra szembe kell néznünk.

Ápolás

Időskorú beteg illetve egyedül élő személy ellátása, segítsége, mindennapi életének a megkönnyítése a cél. Legtöbb esetben a család sajnos nem tud megfelelően gondoskodni a munkából kieső beteg hozzátartozóról vagy esetleg az idősebb generációról. A területen fekvő szociális vagy betegellátó egységek általában nem képesek ellátni ezen feladatokat helyhiány miatt vagy egyéb más ok esetén illetve nagyon sok esetben a legjobb a betegnek ha saját otthonukban kerülnek ápolásra vagy gondozásra, Cégek segítenek a személyre szabott ápolásban, az aktív világba való visszailleszkedésben valamint a koruk és egészségi állapotuk miatt nehézséget okoz a napi teendők elintézésében.

Öregség:

Általában akkor beszélünk öregségről, ha a szervezet biológiai visszafejlődése, hanyatlása megindul, és ha a felnőttkori társadalmi szerepek betöltése nehezedik. Ez komoly terhet ró a rokonokra mind energiában, mind pedig értékes időben. Eljöhet az a pillanat, mikor érezzük, hogy a helyzetet már nem vagyunk képesek egyedül kezelni. Ilyenkor jön a kérdés: Most mit tegyünk? Ha kimozdítjuk szeretteinket otthonukból, úgy érezhetik, hogy a család terhére vannak. A leghumánusabb megoldás ebben az esetben, ha elkezdünk házi idősgondozást keresni. A gondozó kiválasztása komoly feladat, hisz idős szerettünk megfelelő, szakszerű ellátása a tét.

Nézzünk pár konkrét dolgot, amik mentén érdemes végigjárni a kérdést:

Először is, hogy a megfelelő idősgondozót (vagy beteggondozót) tudjuk kiválasztani, mindenképp érdemes felmérni a gondozásra szoruló egészségi helyzetét. Ennek függvényében a gondozás terjedhet a heti pár órás segítségnyújtástól, egészen a napi 24 órás betegfelügyeletig. Ennek meghatározásában házi gondozó szakembereink természetesen készséggel állnak a segítségére.

Nagyon fontos a gondozók, nővérek, gyógytornászok képzettsége, tapasztalata. Munkatársaink komoly referenciákkal rendelkeznek a házi gondozás területén, s mind rendelkeznek a vöröskereszt által kiadott, házi gondozói bizonyítvánnyal, melyet külföldön is (többek közt Ausztriában, Németországban) elfogadnak. Mellettük több intenzíves nővér és pszichológus is segíti a gondozást, akik azon munkálkodnak, hogy munkájuk eredményeképp kedvező környezetet biztosítsanak és az otthoni rehabilitációt mind hatékonyabbá tegyék. 

Miért bíznék meg egy céget a házi gondozással, ahelyett, hogy újsághirdetés alapján keresnék beteggondozót?


Igen sok okot felsorakoztathatunk a házi gondozás céges formája mellett:

  • Először is idős- és beteggondozóink a mi alkalmazottaink. Ez azt jelenti, hogy alapos szűrésen esnek át, mire cégünkhöz bekerülnek. Nem kell aggódnia sem az ellátás minősége miatt, sem pedig amiatt, hogy idegent enged a házába.
  • Ha a házi gondozó megbetegszik, vagy bármilyen okból kifolyólag nem képes ellátni feladatát, azonnal tudunk mást küldeni az ő ideiglenes helyettesítésére, így ezzel sem Önnek kell foglalkoznia.
  • Folyamatosan figyeljük a gondozó – gondozott kapcsolatot, s ha úgy látjuk, valami nem működik, akkor váltunk, hisz nekünk is az a legfontosabb, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.

Miért jobb az időseknek a házi gondozás, mint egy idősek otthona?

Első sorban azt emelném ki, hogy ahogy öregszik az ember, úgy egyre nehezebben tűri a változásokat. Ragaszkodunk ahhoz a helyhez, ahol megöregedtünk.
Időseknél sokszor megfigyelhető az, hogy kirekesztve érzik magukat a társadalomból, hisz egyre kevesebb barátjuk van, a család is elfoglalt, nincs annyi idejük rájuk. Ezt az érzést fokozza bennük, ha otthonba „kell” vonulniuk, melyet többen úgy élnek meg, hogy a családjuk már nem szereti őket, így próbálnak szabadulni tőlük.
Ezeken felül említeném még meg, hogy áraink igencsak versenyképesek az idősotthonok költségeivel szemben.

Mennyi a minimum heti idősgondozói óraszám?

Egy alkalom már akár 3 óra is lehet, viszont az alkalmak számában nincs korlátozás, már heti 1 alkalomra is kötünk házi gondozási szerződést.

Mennyibe kerül nekem a házi gondozás?

Gondozás


Tájékoztató jellegű árakat megtalálja a cégek honlapján ami igencsak eltérő. Végleges árajánlatot a részletes igény- és állapotfelmérés után tudnak adni.


Mi alapján választanak házi gondozót a hozzátartozója mellé?


Házi gondozóink alapos szűrésen, több interjún esnek keresztül, mielőtt cégünkhöz kerülnének. Megbízhatóság kedvesség,türelem alapkövetelmény
Az, hogy az Ön hozzátartozójához kit küldenek, az elsősorban a gondozott állapotától és igényeitől függ.